Politika

Nikolić sa rumunskim ambasadorom: Rumunija podržava Crnu Goru

Rumunija će nastaviti da podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, kao i u finalnoj fazi integracija u NATO, saopštio je ambasador Ruminije Ferdinad Nagy, tokom sastanka sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrijom Nikolićem.
Nikolić sa rumunskim ambasadorom: Rumunija podržava Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Nagy je uvjeren da će ratifikacija u Sjedinjenim Američkim Državama, Španiji i Holandiji uskoro biti okončana, te da će Crna Gora na narednom Samitu NATO u Briselu, u maju ove godine, postati punopravna članica Alijanse.

Tokom sastanka Nagy je posebno istakao značaj parlamenta kao zakonodavne institucije u kojoj se rješavaju sva važna politička pitanja od državnog interesa, uz očekivanje da će se opozicija što prije vratiti u Skupštinu.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike zahvalio je Rumuniji na kontinuiranoj političkoj i ekspertskoj podršci na planu evopskih i evroatlanskih integracija i istakao značaj prošlogodišnje ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore u NATO u Parlamentu Rumunije.

Sagovornici su ocijenili da su odnosi dvije države prijateljski, uz obostrano iskazan interes da se ti odnosi dodatno unapređuju na polju ekonomije ali i jačanjem parlamentarne saradnje putem Grupa prijateljstva koje će promovisati dobre odnose na svim nivoima.

Portal Analitika