Politika

PzP: Rasulo u DPS, potrebno što prije izaći sa zajedničkom platformom

''Pokret za promjene je već jednom upozorio javnost na zakulisne radnje koje prate izbor novog menadžmenta RTCG. Tada smo rekli da je, prema našim saznanjima iz insajderskih izvora, mjesto generalnog direktora namijenjeno Đorđiju Kustudiću, i da mu je tu poziciju obećao lično Duško Marković'', saopšteno je iz PzP-a.
PzP: Rasulo u DPS, potrebno što prije izaći sa zajedničkom platformom
Portal AnalitikaIzvor

Kako iz PzP-a dalje navode, ''određeni određeni krugovi bliski bivšem premijeru nemaju namjeru tek tako da prepuste ovu važnu polugu vlasti''. 

''Prema dobijenim informacijama Milo Đukanović, njegov brat Aco u saradnji sa Branom Mićunovićem već sada rade na guranju svog kandidata za poziciju glavnog i odgovornog urednika. Prema nezvaničnim informacijama, poziciju glavnog i odgovornog urednika će pokrivati nekadašnji novinar te kuće, a danas glavni kadar iz Vijesti – Vladan Mićunović, čime je još očiglednije i do kraja ogoljena saradnja Prve I Druge familije u CrnojGori. Podsjećanja radi – nedavno su oslobođeni plaćanja poreskog duga prema RDC 289 790 eura zajedno sa TV Pink I TvPrva'', ističe se u saopštenju.

Oni navode da po unaprijed zadatom scenariju, sve se ovo završava preko Savjeta RTCG u kom dominiraju tzv.’nezavisni’ eksperti bliski medijskom koncernu Vijesti.

''Sve ovo svjedoči da će Duško Marković završiti kao Igor Lukšić, a da nema ni govora o demokratizaciji društva, već samo i isključivo fingiranju iste zarad očuvanja kleptokratskog sistema koji uništava državu Crnu Goru, pa čak dovodi u pitanje i biološki opstanak njenih građana. Osim toga, ovo svjedoči o opštem rasulu unutar samog DPS, jer Đukanović I njemu bliski već šire priču o tome da je ovo najgora Vlada do sada, da Duško Marković uništava partiju , da je Marković sposoban da vodi podzemlje ali ne i socijalnu i ekonomsku politiku, kao i to da pravi dilove sa dijelom opozicije iza leđa neformalnog šefa Đukanovića'', dodaje se u saopštenju.

Prema njihovom mišljenju, haos u DPS kao i u državi najbolji je dokaz tvrdnji DF.

''Tvrdnji da je režim i bukvalno nakoljenima i da opozicija treba da pristupi jedinstveno organizaciji protesta i izvrši snažan pritisak na EU i međunarodni faktor kako bi se organizovali prvi fer i slobodni izbori, ponove izbori u Nikšiću I stvore uslovi za smjenu ne samo vlasti, već sistema koji je toliko srastao sa kriminogenim strukturama da su počeli da funkcionišu i nezavisno od DPS'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika