Politika

SNP: Ništa novo od Vlade kontinuiteta

Slobodno se može reći – ništa novo od Vlade kontinuiteta, čija je politika oličena u paroli „Druže Milo, mi ti se kunemo - da sa tvoga puta ne skrenemo“. Zato danas, više nego ikad, imamo afera i podjela, brutalnog otimanja državne imovine, a socijalna pravda je zaboravljena riječ u Crnoj Gori - Poručila je Danijela Pavićević, potpredsjednica SNP-a.
SNP: Ništa novo od Vlade kontinuiteta
Portal AnalitikaIzvor

''Veliki Valtazar Bogišić je kazao: "Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi" i to je najprikladniji komentar dometa i rezultata trenutne Vlade Crne Gore. Teško da ima onih koji su iznenađeni time što aktuelna vlast, s jedne strane, svakodnevno udarnički radi na zaštiti privilegija tajkuna bliskih vlasti i, s druge, svojom nesposobnošću ili neznanjem dodatno pogoršava životni standard većine građana Crne Gore'', kazala je Pavićević.

Kako je navela, trenutna vlast svakog dana zadužuje Crnu Goru za 1,81 milion evra. 

''Imamo bezmalo duplo više službenih automobila nego što Šavnik ima stanovnika, otimanjem od naroda pune se trezori biznis elite, a stezanje užeta oko vrata običnih građana predstavlja se kao napredak na putu integracija. Istovremeno, DPS čija politika već godinama kreira sve vrste nestabilnosti sebe nudi kao spas od problema koji sami prave, a zauzvrat traže podršku i okretanje glave od kriminala, korupcije i nepravde koji se pod njihovim okriljem šire'', ističe ona.

Kako dalje navodi, Crnoj Gori je hitno potrebna promjena sistema vladanja. 

''Jer tu leži osnovni problem naše države. Treba nam nova, funkcionalna, efikasna, poštena i odgovorna vlast. Ne možemo nigdje gladni, poniženi i rasturenih institucija. Cilj je moderna, otvorena, demokratska Crna Gora slobodarskog društva, ravnopravnih, dobrostojećih i ponosnih građana'', zaključuje Pavićević.

Portal Analitika