Crna hronika

Saslušana djevojka Milana Kneževića

Tamara Magdelinić saslušana je protekle sedmice u Beogradu u svojstvu svjedoka, a u sklopu istrage o pripremanju terorističkih napada uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine. Nova saslušanja Prema informacijama Pobjede, Magdelinić je saslušana u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu u prisustvu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Izjava od Magdelinić uzeta je na osnovu zamolnice crnogorskih istražitelja.
Saslušana djevojka Milana Kneževića
Portal AnalitikaIzvor

Magdelinić se u svojstvu svjedoka našla jer je u dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa jednim od lidera Demokratskog fronta Milanom Kneževićem, koji je saslušan 1. marta zbog sumnje da je dio logističke mreže koja je pripremala više terorističkih napada nakon zatvaranja biračkih mjesta.

Kako saznajemo, Magdelinić je ispitivana na okolnosti razgovora sa Kneževićem u kojem je on pominjao tadašnjeg premijera Mila Đukanovića. Knežević je potvrdio Pobjedi da je njegova djevojka u svojstvu svjedoka dala iskaz u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu.

– Tamara Magdelinić je saslušana 2. marta, dan pred moje saslušanje. U pitanju je još jedan neuspješni i brutalni vid pritiska na mene i Demokratski front. Moja djevojka je srpska državljanka i saslušavana je isključivo zbog višegodišnje veze sa mnom – kazao je Knežević.

Pod istragom Specijalnog tužilaštva za sada je 25 osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Među njima su i Mihailo Čađenović, vozač Demokratskog fronta koji je u pritvoru od 7. februara, kao i lideri DF-a Milan Knežević i Andrija Mandić. Oni su pred glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem negirali krivična djela i tvrdili da je „proces montiran“. Zbog učešća u pripremanju terorističkih napada u pritvoru su: Bratislav Dikić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević, Aleksandar Čurović, Nikola Đurić, Siniša Ćetković, Dejan Stanojević i Ivica Matić. (Pobjeda)

Portal Analitika