Fudbal

LŠ: Napulj sanja čudo, nemoguća misija Arsenala

U utorak kreću revanš mečevi osmine finala Lige šampiona, utakmicama u kojima Arsenal i Napoli traže čuda protiv favorita minhenskog Bajerna i Real Madrida.
LŠ: Napulj sanja čudo, nemoguća misija Arsenala
Portal AnalitikaIzvor

Iako je Real u Madridu došao do relativno velikih 3:1 protiv Napolija u prvom meču osmine finala LŠ, u gradu pod Vezuvom već danima traje euforija koja će večeras oko 20.45h doživjeti vrhunac. Temperamentni Napolitanci sanjaju čudo na ,,San Paolu“, nadaju se da mogu oboriti poljuljani ,,kraljevski klub“.

Trener Napolija Mauricio Sari izjavama je pokušao da maksimalno rastereti njegove igrače.

- Sav pritisak je na Realu. To je šampion Evrope i svijeta, najbogatiji klub, oni moraju da prođu dalje. Ali, i naši navijači su šampioni svog zanata, Evropa će u to moći još jednom da se uvjeri - izjavio je Sari, koji je potvrdio da će Dris Mertens biti spreman za večerašnji meč.

Real nije u baš najboljoj formi, bez obzira na ubjedljivu pobjedu (4:1) nad Eibarom u nedjelju. Od utakmice sa Napolijem u Madridu (15. februar), ,,kraljevski klub“ je jedva savladao Viljareal (3:2, gubio 2:0), još teže izvukao bod protiv Las Palmasa (3:3 nakon 3:0) i upisao poraz od Valensije (2:1). Sa druge strane, Real je bez poraza već 11 utakmica u Ligi šampiona (šest pobjeda, pet remija).

- Siguran sam da će nam biti teško, ali smo spremni na to. Motivišu nas utakmice Lige šampiona. Vidim da svi pri- čaju da će Napoli odmah da jurne kako bi postigao gol. Ali, da biste pobijedili, morate igrati dobro svih 90 minuta, ne samo na početku - istakao je Zinedin Zidan.

Bajern je u Minhenu završio sav posao protiv Arsenala (5:1), koji je nakon tog poraza nanizao još nekoliko razočaravajućih rezultata. Posljednji u subotu protiv Liverpula (3:1).

- Jedina pozitivna stvar iz ove situacije je da nemamo izbora, moramo napasti i pokušati da postignemo što više golova. Četiri puta smo igrali protiv Bajerna, koji je uvijek u evropskom vrhu, tako da nam to dodatno otežava posao - izjavio je Arsen Venger.

Za Bavarce bi ovo trebalo da bude rutinski posao.

- Moramo da budemo koncentrisani i već u prvom kvartalu utakmice pokažemo Arsenalu da smo se plasirali u narednu rundu - rekao je kapiten Fili Lam. 

Večeras

20.45 - Arsenal - Bajern M. (prvi meč 1:5)

20.45 - Napoli - Real M. (1:3)

Srijeda

20.45 - Borusija D. - Benfika (0:1)

20.45 - Barselona - PSŽ (0:4)

14. mart

Juventus - Porto (2:0)

Lester - Sevilja (1:2)

15. mart

Monako - Man. siti (3:5)

Atletiko M. - Bajer L. (4:2)

Portal Analitika