Politika

MILOŠEVIĆ: Bojkot izbora u Nikšiću je očigledna greška, DF manipuliše

Bojkot u Nikšiću koji je nastao kao proizvod solidarnosti sa DF-om, sa ove distance, se pokazuje kao očigledna greška. Da sam znao da DF planira da izađe na izborima u Herceg Novom ne bih predložio Opštinskom odboru da ne preda listu, ocijenio je u izjavi za Portal Analitika Rade Milošević, predsjednik Opštinskog odbora građanskog pokreta URA u Nikšiću.
MILOŠEVIĆ: Bojkot izbora u Nikšiću je očigledna greška, DF manipuliše
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, umjesto da je opozicija izašla na izbore i sve učinila da porazi DPS ispada da je postala žrtva jedne koalicije čija politika nije bliska vrijednostima Građanskog pokreta URA.

"Za mene je potpuno promašena politika koja je na liniji bojkota kada joj to odgovara ili žele da u ime demokratije sumnjivo spasava nečiju kožu, a kada procjenjuje da je bojkot nekoristan onda ga ignoriše. Politika koja se vodi na neprincipijelan način treba da bude odbačena od ostatka opozicije. Ili, makar ne treba da bude politika URE koja nije osnovana da bi šegrtovala kod gorih od sebe već da bi promovisala ozbiljnu i odgovornu politiku. Imajući u vidu sve navedeno, a ukoliko DF ostane pri stavu da se izađe u Herceg Novom, lično ću se žestoko zalagati da URA bojkotuje te izbore", naveo je Milošević.

Poziv Medojevića kao jednog od lidera DF-a da opozicija na izborima u Novom nastupi zajedno je, prema Miloševićevim riječima, višestruko diskreditujuća.

"Naime, glavni zagovornici opšteg bojkota su se dosjetili da bojkot važi samo ako je DF ugrožen ili ako se sa sigurnošću ne mogu dobiti izbori. Međutim, ako je procjena da se izbori mogu dobiti, kao u slučaju Herceg Novog, onda bojkot nije više poželjan. Postavlja se pitanje, zašto smo smo bojkotovali izbore u Nikšiću, ako ćemo učestvovati na izborima u Herceg Novom", zapitao se Milošević i dodao:

"Bojkotujemo izbore u Nikšiću zato što nema elementarnih uslova za održavanje, a ispade da u Herceg Novom postoje ti uslovi? Umjesto da postoji jasna strategija bojkota izbora u Nikšiću mi dobijamo pozive da idemo jedinstveno na izbore u Herceg Novom.Drugo, ovim političkim stavovima pojedini lideri DF-a pokazuju u kojoj mjeri su spremni da manipulišu sa ostatkom opozicije", zaključio je Milošević.

P.Z.

Portal Analitika