Crna hronika

U subotu zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane i kilogram skanka

Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a su zajedno, u dvije odvojene aktivnosti, 04.03.2017. godine, otkrili i zaplijenili oko 20 kilograma marihuane i oko kilogram skanka. G.A. (38) sa Kosova i R.A. (44) iz Kragujevca, Srbija, su lišeni slobode.
U subotu zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane i kilogram skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, carinski službenici Carinske Ispostave Dobrakovo zajedno sa policijskim službenicima OGB Bijelo Polje, 04.03.2017. godine, obavljajući redovne aktivnosti na graničnom prelazu Dobrakovo, zaustavili su i kontrolisali autobus kotorskih registarskih oznaka. Tom prilikom carinski i policijski službenici su kontrolisali autobus, putnike i prtljag, kada su u jednom putničkom koferu koji pripada R.A. pronašli i zaplijenili 3 PVC pakovanja biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine oko jedan kilogram. 

O događaju je upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da mu se R.A. nakon lišenja slobode, privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet  opojnih droga, navedeno je u zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije.

Takođe, istog dana, službenici Carinske ispostave Debeli brijeg zajedno sa službenicima OGB Herceg Novi, na Graničnom prelazu Debeli Brijeg, obavljajući redovne aktivnosti, zaustavili su i kontrolisali PMV marke ,,VW Multiva“ njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao G.A. Pregledom lica i vozila, carinski i policijski i službenici su u unutrašnjosti vozila pronašli sakriveno 13 pakovanja biljne materije zelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana, ukupne mase oko 20 kilograma.

O događaju je upoznat DT u VDT u Podgorici koji je naložio da mu se G.A. nakon lišenja slobode, privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U oba slučaja, zaplijenjenu biljnu materiju, predmete i vozilo iz oba krivična djela preuzeli su policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge, koju će ih dalje uputiti Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika