Zanimljivosti

Seksualni skandal trese američke marince

Američki marinci su pod istragom da su mnogi od njih dijelili fotografije nagih koleginica i drugih žena preko društvenih mreža, kojim promovišu seksualno nasilje.
Seksualni skandal trese američke marince
Portal AnalitikaIzvor

Stotine marinaca moglo bi da bude uključeno u skandal, prenosi "USA Today". Čitav slučaj otkrio je odlikovani veteran, koji je sve odmah prijavio Centru za istražno novinarstvo.

Major Klark Karpenter, portparol marinaca, potvrdio je da je istraga pokrenuta, ali da vojni zvaničnici još nisu sigurni o tačnom broju učesnika.

Fotografije nagih koleginica i drugih žena dijeljene su preko Fejsbuk grupe „Marins junajted“ (Marines United), koja ima skoro 30.000 članova, većinom aktivnih marinaca, ali i veterana kao i britanskih kraljevskih marinaca.

Pripadnica marinaca, razvodnica Marisa Vojtek, rekla je Vašington postu da su njene fotografije sa Instagrama više puta uzimane i postavljane na pomenutu stranicu bez njene saglasnosti.

„Čak i kada bih mogla, nikada se ne bih ponovo prijavila u marince. Seksualno uznemiravanje uništilo mi je vrijeme provedeno u marincima“, istakla je Vojtekova.

 

Portal Analitika