Politika

NIKČEVIĆ: Glasaće i oni koji ne prihvataju bojkot

Demokratska partija socijalista (DPS) očekuje da će na izborima u Nikšiću glasati svi njihovi članovi i pristalice, kao i oni koji su na ranijim izborima bili objektivno spriječeni da ostvare to pravo, rekao je predsjednik Opštinskog odbora te partije Radivoje Nikčević.
NIKČEVIĆ: Glasaće i oni koji ne prihvataju bojkot
Portal AnalitikaIzvor

„Na izbore će izaći i dosta onih koji nijesu glasači DPS-a, ali ne prihvataju nametnuti bojkot kao rješenje, jer su svjesni da je usmjeren protiv interesa i Nikšića, i Crne Gore“, ocijenio je Nikčević u izjavi agenciji Mina.

Na pitanje da li smatra da će biti i građana koji će izaći na izbore i prekrižiti glasački listić, s obzirom da je bilo i takvih predloga na tribini koalicije Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP) i Demosa, Nikčević je kazao da nije isključeno da će biti i takvog izjašnjavanja.

„Mada je sigurno da će biti znatno više onih koji ne prihvataju njihovu pogubnu politiku i poteze usmjerene protiv Nikšića i Crne Gore. I na ovim izborima pokazaće se koliko je promašena njihova gubitnička politika koju vode u posljednje vrijeme protiv Crne Gore i njenih građana“, rekao je Nikčević.

Na tribini koju su organizovali Front–SNP–Demos pozvani su građani da bojkotuju izbore, ali je bilo predloga da oni koji se opravdano plaše da će izgubiti radno mjesto izađu i prekriže glasački listić.

Na izborima u Nikšiću koji će biti održani u nedjelju učestvovaće DPS-a i Socijaldemokrate Crne Gore.

Glasačko pravo ima 58.486 birača, što je za 245 manje u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne izbore.

Na posljednjim parlamentarnim izborima izlasnost građana u Nikšiću bila je 79,7 odsto, dok su prethodni lokalni izbori u Nikšiću održani 9. marta 2013. godine kada je glasalo 69,6 odsto birača, a pravo glasa imalo je 57.349 građana.

Koalicija Za evropski Nikšić na lokalnim izborima 2013.godine osvojila je 23 odbornička mandata, DF 13, SNP tri i Pozitivna Crna Gora dva mandata.

U procentima lista Za evropski Nikšić osvojila je 51,9 odsto, DF 31,2, SNP 8,5, a Pozitivna 6,6 odsto.

Martovski izbori za lokalni parlament uslijedili su nakon što opozicione partije nijesu uspjele da formiraju vlast poslije izbora održanih 14. oktobra 2012. godine.

Na tim izborima DF, SNP i Pozitivna Crna Gora bile su dobile jedno odborničko mjesto više od liste Za evropski Nikšić.

Portal Analitika