Politika

Danilović: Ostanimo zajedno i ne ucjenjujmo se

"Demokratama, DEMOSU, SDP-u, SNP-u i URA-i treba DF, ali i DF-u treba cijela opozicija ako želimo iskreno da promijenimo Crnu Goru na bolje", napisao je na svom Fejsbuk profilu funkcioner Demosa Goran Danilović.
Danilović: Ostanimo zajedno i ne ucjenjujmo se
Portal AnalitikaIzvor

Kako kaže, lako je u programski raznolikoj opoziciji naći nešto što onaj drugi ne može da prihvati ili potpiše. 
 
"Za to ne treba mudrost nego nedostatak mjere i naglašeno samoljublje. Ne bih o ovome pisao ni slovo da ne vidim uzavrelu potrebu "nezavisnih analitičara" da po svaku cijenu razgrade opoziciju na poželjnu i nepoželjnu, jer je jedinstvo 39 poslanika oko bilo čega, kamo li oko bojkota parlamenta, nepremostiva teškoća za one koji bi se najradije vratili u jednopartijski ambijent i, najviše, frakcijska neslaganja u okviru iste partije. Do sljedećih vanrednih izbora nema potrebe da se svađamo i razilazimo, da već sada grabimo startne pozicije za novo prebrojavanje - razočaraćemo ljude koji to ne zaslužuju", naveo je Danilović. 
 
Svako malo, kako dodaje, poleti varnica koja je nedostojna svađe. 
 
"DF, predizborna koalicija raznolikih partija, je na meti - to je očigledno. Vjerujem da je dosadašnja solidarnost svih opozicionih stranaka više nego korektna. Ima nas kojima je teško biti korektan nakon nekorektnosti koje su nemjerljive, ali princip slobodne Crne Gore je važniji od mene i svakog pojedinca. Dvojica lidera DF-a su pod istragom, ali to ne znači da im treba presuditi prije nego cijela javnost ne vidi šta je istina, a šta laž - zar nam to nije i jedan od zajedničkih zahtjeva? Nema potrebe, međutim, otežavati SDP-u i URA-i jer njihov iskorak i sudar sa DPS-om nije mali - i oni su meta, jer su i prijetnja decenijama udbaški uspostavljanoj praktičnoj politici po kojoj su na jednoj strani crveni rodoljubi, a na drugoj crni izdajnici. Treba da ostanemo različiti, da različitost podstičemo, jer ćemo tako imati više podrške i svakog dana postajati jedina nada Crnoj Gori", smatra Danilović. 
 
DPS nikome ne može držati slovo o patriotizmu - njihovi državotvorci bježe prvom prilikom iz Crne Gore, a "sveto državljanstvo" daju u bescjenje, kaže Danilović. 
 
"Koliko su uz to građanska opcija govore svojim vladajućim savezom sa nacionalističkim strankama i pojedincima kojih se odriču i u vlastitim nacionalnim korpusima. Da i ne pominjem kakva je struktura građanske DPS nesposobne da u cijeloj Vladi ima makar jednog Srbina, a u svojoj upravljačkoj strukturi mnogo ostrašćenih mrzitelja različitog i ljubitelja zajedničke poreske kase. Izdržimo zajedno, jer je alternativa pogubna i za nas i Crnu Goru", napisao je Danilović. 

Antena M 
 

Portal Analitika