Politika

Državljani Srbije u Boki i Budvi mogu glasati na predsjedničkim izborima 2. aprila

Državljani Srbije sa prebivalištem u toj republici i boravkom u Crnoj Gori, na teritoriji opština Herceg Novi, Kotor, Tivat i Budva, koji posjeduju važeće lične dokumente Republike Srbije – pasoš, ličnu kartu ili vozačku dozvolu, imaju pravo da na predstojećim izborima za predsjednika Republike, raspisanim za 2. april 2017. godine, glasaju u Crnoj Gori.
Državljani Srbije u Boki i Budvi mogu glasati na predsjedničkim izborima 2. aprila
Portal AnalitikaIzvor

Uslov je da najkasnije do 11. marta 2017. godine, u Generalnom konzulatu Republike Srbije prijave činjenicu da žele da glasaju u inostranstvu, saopštavaju iz Generalnog konzulata u Herceg Novom.

Obavještavaju i da će Biračko mjesto u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom biti otvoreno ukoliko se za glasanje prijavi dovoljan broj birača.

Prijava za glasanje u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom se može izvršiti lično, ili putem pošte, faksa ili e-mail, pri čemu pored prijave (obrazac se može naći na sajtu Generalnog konzulata), treba dostaviti i kopiju važećeg ličnog dokumenta Republike Srbije (pasoša, lične karte ili vozačke dozvole sa upisanim JMBG).

Lica koja se do navedenog datuma ne prijave, neće biti u mogućnosti da glasaju u Crnoj Gori, već će svoje biračko pravo moći da iskoriste samo u Republici Srbiji, u mjestu u kom su upisani u jedinstveni birački spisak (gdje imaju prebivalište).

Takođe, birači mpogu imati  uvid u jedinstveni birački spisak  i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave – www.mduls.gov.rs, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Za dodatne informacije zainteresovana lica se mogu obratiti Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom, Trg Hercega Stjepana 15 (Belavista), lično, na broj telefona 031/350-340 ili na e-mail adresu gkh.novi@mfa.rs. Informacije su dostupne i na sajtu Generalnog konzulata – www.hercegnovi.mfa.gov.rs. (Radio Jadran)

Portal Analitika