Crna hronika

Kazao Dragoviću da se okrene, a zatim ispalio tri hica u njega

Za sad nepoznati maskirani muškarac sa pištoljem u ruci upao je sinoć oko 18.30 časova u kafić “Pista”, koji se nalazi u Mainskoj ulici u Budvi, i sa tri hica ranio vlasnika lokala Budvanina Zlatka Dragovića (40), koji je sjedio za šankom.
Kazao Dragoviću da se okrene, a zatim ispalio tri hica u njega
Portal AnalitikaIzvor

U momentu kada je nepoznati mladić počeo da puca u lokalu je, navodno, pored konobara i šankera, bilo i par gostiju koji su na svu sreću ostali nepovrijeđeni.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, maskirani muškarac ušao je u lokal i sa uperenim pištoljem prišao Dragoviću, kazao mu da ustane i okrene se , nakon čega mu je pucao u zadnji dio leđa.

Dragović je odmah odvezen do budvanske bolnice, gdje mu je ukazana prva pomoć, nakon čega je prebačen u kotorsku bolnicu. Prema saznanjima DN, on se nalazi van životne opasnosti. Policija je odmah blokirala sve izlaze iz grada i detaljno kontrolisala svako vozilo, ali do zaključenja lista osumnjičeni nije uhapšen.

Na lice mjesta tokom uviđaja pronađene su tri čaure, koje će biti upućene na vještačenje u Forenzički centar.

Zbog načina izvršenja krivilnog djela, policija pretpostavlja da se radi o opomeni.

“Policija radi na identifikaciji izvršioca ubistva u pokušaju”, saopšteno je iz policije.

Protiv Dragovića je krajem oktobra 2011. godine podnijeta krivična prijava jer se sumnjalao da je kao sekretar Sekretarijata za urbanizam i planiranje zloupotrijebio službeni položaj. Dragović je, navodno, kao šef tog sekretarijata dao saglasnost ruskim državljanima Antonini Novarjovoj i Viktoru Goljukovu da u Petrovcu izgrade objekat od 605 kvadrata, iako je u DUP-u ucrtano da na tom mjestu može biti izgrađena zgrada od 459 kvadratnih metara.

Glavni urbanista u budvanskom sekretarijatu Slavica Kovač sumnjičila se da je izdala urbanističko-tehničku saglasnost i time pomogla Dragoviću da izda odobrenje za izgradnju tog objekta.

Inače, prijava je podnijeta nakon žalbe dvije porodice iz Petrovca da im je zgrada ruskih državljana “zaklonila vidik”.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika