Crna hronika

Reagovanje UP na incident: Putnica uznemiravana od strane petnaestak mladića

Povodom incidenta u autobusu na relaciji Herceg Novi - Beograd oglasila se policija saopštenjem u kom se navodi da je gospođa koja se nalazila u autobusu, Lj.Š, bila uznemiravana od strane petnaestak mladića, a pošto niko nije želio da je zaštiti niti da pozove policiju, pozvala je muža koji je došao na stajalište u Ribarevinama sa njenim bratom i njihovim sinom, nakon čijeg ulaska u autobus je pozvana policija.
Reagovanje UP na incident: Putnica uznemiravana od strane petnaestak mladića
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje Uprave policije prenosimo integralno:

"Netačno je da putničko vozilo presrelo autobus u kojem su se nalazili putnici i da se događaj odigrao kako se tvrdi u tekstu na koji reagujemo. Gospođa koja se nalazila u autobusu, Lj.Š, je bila uznemiravana od strane 15tak mladića, a pošto niko nije želio da je zaštiti niti da pozove policiju, pozvala je muža koji je došao na stajalište u Ribarevinama sa njenim bratom i njihovim sinom, nakon čijeg ulaska u autobus je pozvana policija.

Naime, Dežurnu službu Centra bezbjednosti Bijelo Polje putem telefona je, 04.03.2017 godine u 02:42 časova, obavijestio D.K, vozač autobusa „Royal Cetinje'', da je zaustavio autobus u mjestu Ribarevine, Opština Bijelo Polje, da bi iz autobusa izašla jedna putnica. Odmah nakon toga, kako je kazao, u autobus su ušla tri NN muškarca, od kojih je jedan u ruci imao metalnu šipku, a drugi je na povocu držao psa. Takođe je prijavio da je NN lice koje je u ruci imalo metalnu šipku uputilo niz uvreda i prijetnji vozaču i putnicima, nakon čega ova lica izlaze iz autobusa i vozilom tivatskih registarskih se udaljavaju u pravcu Mojkovca.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje, postupajući po prijavi, odmah su izašli na lice mjesta i u obavljenom razgovoru sa vozačem autobusa D.K. dobili odgovor da on i putnici autobusa ne žele da daju bilo kakva obavještenja vezano za ovaj događaj, nakon čega su oni nastavili putovanje u pravcu Beograda.

Na osnovu dobijenih informacija na licu mjesta, policijski službenici su istoga dana oko 10:15 časova, pozvali u Centar bezbjednosti Bijelo Polje putnicu autobusa koja je izašla u mjestu Ribarevine, Lj.Š, i njenog supruga Z.Š. Od istih su od strane policijskih službenika prikupljena obavještenja o čemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji se nakon upoznavanja sa činjenicama iz prijave i prikupljenih obavještenja izjasnio da u konkretnom slučaju nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti i da se utvrdi eventualna prekršajna odgovornost za ova lica na osnovu prikupljenih obavještenja.

Prilikom prikupljanja obavještenja od Lj.Š. iz Bijelog Polja, ona je kazala da je 03.03.2017 godine, autobusom „Royal Cetinje'', putovala na relaciji Tivat – Bijelo Polje. Kazala je da je oko 00:30 časova, 04.03.2017 godine, autobus stigao u Podgoricu, gdje je napravljena kratka pauza. Nakon što se vratila, na svom sjedištu je zatekla jednog nepoznatog muškarca starosti oko 23-24 godine i na njeno pitanje zašto je sjeo na njeno mjesto, dobila je odgovor da on može da sjedne gdje on hoće i da se neće pomjeriti.

Tada je ona izašla iz autobusa i obratila se vozaču i putnicima da reaguju, te ispričala da je doživjela neprijatnost, ali oni nijesu reagovali, već je vozač tražio da sjedne pored lica od kojeg je doživjela neprijatnost, što nije učinila već je po izjavi sjela pored jedne starije gospođe koja je sama pozvala da sjedne pored nje.

Tokom čitavog putovanja je doživjela niz neprijatnosti, dobacivanja i udaranja nogama u naslanjač njenog sjedišta, a sve od strane onog mladića koji je sjeo na njeno sjedište i petnaestak njegovih prijatelja za koje je, kako je kazala, zaključila da su navijačka grupa koja je krenula na utakmicu u Beograd.

U toku putovanja pozvala je svog supruga, nakon što se prethodno obratila vozaču i kondukteru autobusa koji nijesu reagovali, i ukratko mu ispričala za neprijatnosti koje joj se dešavaju u autobusu. Čak je i svoj telefon dala vozaču koji je razgovarao sa njenim suprugom i ni nakon tog razgovora vozač nije pokušao da je zaštiti.

Kad su stigli u mjesto Ribarevine, Opština Bijelo Polje, Lj.Š. je izašla iz autobusa gdje je čekao njen suprug koji je tom prilikom ušao u autobus, predstavio se, a onda je, kako su izjavili, vozaču rekao da treba da ga je sramota zbog toga što ne štiti putnike autobusa. Nakon toga su prema izjavi iste ušli u vozilo i napustili lice mjesta. 

Policijski službenici CB Bijelo Polje identifikovali su i druga dva nepoznata lica i od njih će takođe biti prikupljena potrebna obavještenja, a radi se o I.Š, bratu Lj.Š, i njenom sinu N.Š. Izjava na zapisnik će takođe biti uzeta od vozača D.Š, od konduktera kao i od putnika koje policijski službenici budu pronašli i identifikovali.

Nakon prikupljenih obavještenja nadležnom sudu će u zakonskom roku biti podnijete prekršajne prijave protiv svih lica za koja se utvrdi da su počinila bilo kakav prekršaj."

 

Portal Analitika