Fudbal

Doktor mu je rekao da više neće igrati fudbal, danas nosi dres najvećeg kluba

"Doktor mi je rekao da moram da napuštim fudbal, da više neću moći da igram", prisjetio se Naćo, fudbaler Reala, najtežih trenutaka u životu.
Doktor mu je rekao da više neće igrati fudbal, danas nosi dres najvećeg kluba
Portal AnalitikaIzvor

Sa 12 godina saznao je da zbog dijabetesa više neće moći da igra fudbal. 

"To mi nije rekao moj doktor, nego njegov kolega jer mog doktora nije bilo u bolnici. Sjećam se da sam zbog toga propuštio turnir s Realom. Bilo mi je užasno", otkrio je Naćo koji je prošao sve omladinske kategorije Real Madrida.

Srećom, pričekao je svog doktora i saznao dobre vijesti.

"Kasnije sam otišao kod svog doktora kojeg jako volim i on mi je rekao potpuno drugačiju stvar. Rekao mi je da je za mene ključno da nastavim da igra jer je sport jako važan. Tog poneđeljka je moj život ponovno počeo..."

Uz puno muke i pažljivu prehranu stigao je i do prve ekipe Reala.

"Naravno da je teško, morate se brinuti tri puta više o sebi od zdrave osobe. Posebno je važna prehrana i način kako se odmarate. Uz to, uvijek uz sebe morate nositi stvari koje vam mogu pomoći."

Naćo je nedavno odigrao 100. utakmicu u dresu Reala, a sportom se bavi i kad nije na fudbalskim terenima...

"Ja sam fenomen. Kada sam na odmoru volim brdski biciklizam, triatlon... Radim sve što volim, ništa me ne sprečava. Uz bolest sam postao puno odgovornija osoba. Znam da će bolest biti uz mene do kraja života, osim ako se ne pronađe neki lijek. To je kao da je neki saigrač stalno uz mene..."

Index.hr

Portal Analitika