Svijet

S. Koreja: SAD će skupo platiti ako nas stave na crnu listu

Sjeverna Koreja upozorila je danas Sjedinjene Američke Države da će skupo platiti ako stave Pjongjang na listu država koje podržavaju terorizam, nakon što je osumnjičeni za ubistvo polubrata sjevernokorejskog lidera rekao da je bio žrtva zavjere.
S. Koreja: SAD će skupo platiti ako nas stave na crnu listu
Portal AnalitikaIzvor

"SAD će itekako shvatiti koliko skupo moraju da plate svoje neosnovane optužbe protiv dostojanstvene Sjeverne Koreje ako je stave na listu država koje podržavaju terorizam", rekao je portparol sjevernokorejskog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Tanjug.

Neimenovani portparol naglasio je da se Pjongjang protivi "svim oblicima terorizma" i optužio SAD da pokušavaju da ukaljaju ugled Sjeverne Koreje.

Polubrat sjevernokorejskog lidera Kim Džong-Una, Kim Džong-Nam (45), ubijen je prošlog mjeseca na aerodromu u Maleziji jakim nervnim otrovom VX, nakon cega je pokrenuta međunarodna istraga.

Južna Koreja je za ubistvo optužila Pjongjang, tvrdeći da je Kim Džong-Un naredio da njegov polubrat bude ubijen jer bi mu mogao biti rival.

Južnokorejski i japanski mediji su, pozivajući se na diplomatske izbore, posle tog ubistva naveli da SAD razmatraju mogućnost da vrate Severnu Koreju na listu zemalja koje podržavaju terorizam, a na kojoj se nalaze Iran i Sirija, podseća francuska agencija.

MINA

Portal Analitika