Društvo

DPS Herceg Novi: Skupštinskom vratolomijom do budžeta

Povodom odluke da se samo u dva dana održe tri zasjedanja Skupštine Opštine Herceg Novi, a na inicijativu političkih opcija koje su nedavno uspostavile većinu, Opštinski odbor Demokratske partije socijalista ukazuje da ova novoformirana grupacija još jednom demonstrira potpunu neozbiljnost.
DPS Herceg Novi: Skupštinskom vratolomijom do budžeta
Portal AnalitikaIzvor

"Pošto su najprije zahtijevali smjenu predsjednika SO Andrije Radmana, koji je po tom pitanju zakazao sjednicu za 14. mart, novljanski „opozicionari“ su se sjetili da treba izglasati i budžet da bi Opština mogla normalno da funkcioniše, na što je DPS ukazivao od samog početka. Tražili su da se nova vanredna sjednica održi prije već zakazane o smjeni predsednika SO, što je pravno i proceduralno nemoguće", navodi s eu saopštenju DPS-a.

Rješenje je pronađeno tako što će 13. marta biti održan nastavak redovne sjednice, 14. marta nova redovna sjednica, a zatim i vanredna. Sve se to dešava u parlamentu čiji odbornici su sebi skratili mandate zbog čega su i raspisani vanredni izbori za 7. maj.

"Očigledno, novoformirana većina međusobno ne uspijeva da pronađe konsenzus čak ni oko formalno-proceduralnih pitanja vezanih za zasjedanje opštinskog parlamenta, što govori o apsolutnom amaterizmu i neodgovornosti", zaključuje se u saopštenju.  

Portal Analitika