Društvo

SDP: Ministarstvo da ne opstruira Komoru

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je Ministarstvo zdravlja da poštuje, kako su naveli, legitimno iskazanu volju ljekara prilikom izbora rukovodstva Ljekarske komore.
SDP: Ministarstvo da ne opstruira Komoru
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, Ministarstvo zdravlja uputilo je rannije dopis Ljekarskoj komori sa zahtjevom da dostave dokaz o postupku izbora predsjednika Komore.

Potpredsjednik SDP-a Almir Rebronja smatra da Ministarstvo od izbora novog rukovodstva Komore direktno opstruira njihov rad i tako ugrožava zdravstveni sistem.

“Ministarstvo zdravlja umjesto da predlaže jasne aktivnosti u sektoru zdravstva, kao i da iste aktivnosti i realizuje na dobrobit svih građana, ono se bavi direktnim ponižavanjima ljekarske profesije, koje uspješno pokazuje i kroz opstrukciju rada Ljekarske komore”, kazao je Rebronja.

Prema njegovim riječima, sistem zdravstva se ne vodi raznim apelima, da će biti bolje, da se osiguranici strpe, da osiguranici izbjegavaju da dolaze u velikom broju u zdravstvene institucije, da ljekari moraju imati strpljenje, niti palijativnim potezima „žandarske logike“, već implementacijom sistemskih potreba: standarda, normativa, kliničkih protokola, uvođenjem DRG sistema plaćanja, nagrađivanjem prema radu.

“Sa ovakvim neodgovornim ponašanjem Ministarstvo zdravlja i dalje ulaže ogromne napore da zdravstvo Crne Gore zadrži na posljednjem mjestu u Evropi. Međutim, ovakvim neodgovornim ponašanjem Ministratvo zdravlja pokazuje i da njemu nije prioritetno rješavanje velikih problema osiguranika, kao i unapređenje položaja zdravstvenih radnika, već je prioritet stavilo na politikanstvo i nepoštovanje ljekara”, naveo je Rebronja.

Portal Analitika