Crna hronika

Stefan Brnović ne priznaje krivicu

Stefan Brnović iz Podgorice, okrivljen da je član kriminalne organizacije koja je povezana sa „kavačkim klanom“, tokom saslušanja u Specijalnom tužilaštvu nije priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret, saznaje Pobjeda.
Stefan Brnović ne priznaje krivicu
Portal AnalitikaIzvor

Kako saznaje ovaj list, Brnović nije bio spreman na saradnju sa tužiocem, tako da do sporazuma nije došlo.

Brnović je uhapšen sredinom avgusta prošle godine, zajedno sa pomoćnikom komandira kotorske policije Zlatkom Samardžićem i još sedam osoba.

Samardžić je do detalja ispričao o vezama sa „kavačanima“, nakon čega je potpisao sporazum o priznanju krivice. Osim Brnovića i Samardžića uhapšeni su Đerđ Camaj, Aleksandar Bogdanović, Nikola Andrić, Igor Andrić, Tripo Moškov, Ilija Dedović, Goran Ljubatović zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznuda, teško djelo protiv opšte sigurnosti, zloupotreba službenog položaja, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je tada izdala nalog za hapšenje Slobodana Kašćelana, koji je, prema policijskoj evidenciji, vođa „kavačke grupe“, braće Aleksandra i Igora Đurišića, Vladimira Božovića, Davora Prelevića, Miloša Radonjića, Siniše Vlahovića.  

Pobjeda; Foto: CdM

Portal Analitika