Košarka

Podgorica domaćin fajnal-fora WABA lige

Podgorica je dobila organizaciju fajnal-for ženske regionalne lige u Podgorici, jednoglasno je danas odlučio Bord WABA lige.
Podgorica domaćin fajnal-fora WABA lige
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, za organizaciju F4 WABA lige prijavila su se dva kluba, Budućnost Bema i bugarski Beroe iz Stare Zagore, ali je ponuda podgoričkog kluba ocijenjena kao bolja pa je jednoglasno ocijenjena kao bolja, te će se finalni turnir odigrati 18. i 19. marta u glavnom gradu Crne Gore.

- Razmatrajući obje ponude, Bord lige je konstatovao, da su u dijelu smještaja ekipa, osiguranja utakmica, medicinskog obezbjeđenja, live streaminga na utakmicama, plaćanja sudijskih taksi, putnih troškova i taksi zapisnićkog stola, obezbjeđivanja medalja i pehara, medijske prezentacije kao i obezbjeđivanja termina za treninge, obje ekipe dale podjednake ponude - navodi se u saopštenju.

Ekipa Beroa iz Stare Zagore je imala prednost u odnosu na ŽKK Budućnost Bemax samo po osnovu konačnog plasmana na tabeli u vrijeme završenog konkursa.

Prednost kandidature Budućnost Bemaxa, na osnovu koje je i Bord lige donio odluku u korist podgoričkog kluba, su “uslovnija dvorana za odigravanje utakmica koja ispunjava sve potrebne standarde po FIBA pravilima i u kojoj su bila održana žensko Evropsko prvenstvo do 20 godina i Evropsko prvenstvo za muškarce u kategoriji U18, zatim nagradni fond Budućnost Bemaxa je veći za polovinu iznosa kojeg je ponudio Beroe, a Budućnost je predvidjela nagrade za sve četiri ekipe učesnike F4, a Beroe za tri prvoplasirane ekipe”.

- ŽKK Budućnost Bemax je obezbijedila najmanje dva direktna TV prenosa na nacionalnoj TV Crne Gore i satelitu (polufinale i finale), dok je Beroe samo konstatovala da dvorana ispunjava uslove za organizaciju TV prenosa - dodaje se u saopštenju i obrazloženju odluke da se Budućnost Bemaxu dodijeli organizacija ovogodišnjeg fajnal-fora.

Plasman na finalni turnir izborile su bugarske ekipe Montana i Beroe, Atlet iz Celja i Budućnost Bemax. Parovi polufinalnih duela biće poznati nakon utakmica posljednjeg kola Super lige, a igraće se po sistemu prvi sa četvrtim, a drugi sa trećim na tabeli.

Budućnost je prošle godine u finalu savladala Medvešćak (74:58) i osvojila titulu.

Portal Analitika