Košarka

U Danilovgradu održano Državno prvenstvo srednjih škola u košarci

Danilovgrad je bio domaćin završnog košarkaškog takmičenja srednjih škola u obje konkurencije. Kod učenica su se za trofej, kao i prošle godine borile ekipe Srednje stručne škole „Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog i Gimnazije „Tanasije Pejatović” - u neizvjesnoj utakmici slavile su srednjoškolke iz grada na Savini rezultatom 35:29.
U Danilovgradu održano Državno prvenstvo srednjih škola u košarci
Portal AnalitikaIzvor

-Na regionalnom takmičenju ble smo ubjedljive, u fnalu na državnom prvenstvu očekivli smo jak otpor što se na kraju i pokazalo. Ovo je mali rvanš, pošto nas je prošle godine u finalu ekipa iz Pljevalja pobijedila, tako da smo imali i motiv više kako bi im se revanširale i na kraju smo u tome i uspjele, istakla je kapiten pobjedničke ekipe Nataša Radović.

I u konkurenciji učenika titula je otišla u Heceg Novi. U zvršnci, nakon takmičenja po reginima su nastupile čtiri škole - u polufnalu su učnci SSŠ „Ivan Go-ran Kovčić” pobjdili vršnjake iz Gimnazje „Tanasije Pejatović” iz Pljevalja (47:39), dok je Gimnazija „Slobodan Škerović” iz Podgorice bila bolja od Gimazije „Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada (43:34). U utješnom finalu učenici iz danilovgradske gimnazije su pobijedili Pljevljake (60:59), dok su u uzbudljivoj finalnoj utakmici, nakon puno bobe i preokreta slavili Novljni, savladavši Podgoričane (59:57).

Danilovgrad je bio domaćin završnog košarkaškog takmičenja srednjih škola u obje konkurencije. Kod učnica su se za trofej, kao i prošle godine borile ekipe Srednje stručne škole „Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog i Gimnazije „Tanasije Pejatović” - u neizvjesnoj utakmici slavile su srednjoškoke iz grada na Savini rezultatom 35:29.

I u konkurenciji učenika titula je otišla u Heceg Novi. U zvršnici, nakon takmičenja po regionima su nstupile četiri škle - u polufinalu su učenici SSŠ „Ivan Go-ran Kvačić” pobjedili vršnjake iz Gimnazije „Tanasije Pejatović” iz Pljevalja (47:39), dok je Gimnazija „Slbdan Škerović” iz Podgorice bila bolja od Gimazije „Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrda (43:34). U utješnom finalu učenici iz danilovgradske gimnazije su pobijedili Pljevljake (60:59), dok su u uzbudljivoj finalnoj utakmici, nakon puno borbe i preokreta slavili Novljani, savladavši Podgoričane (59:57).

Portal Analitika