Ostalo

Podgorički ultramaraton 25. marta

Međunarodni ultramaraton na 50 kilometara, Montenegro 2017, biće održan 25. marta u Podgorici, saopštili su danas organizatori.
Podgorički ultramaraton 25. marta
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički ultramaraton održava se 17. put, a ultramaratonci će i ove godine trčati ulicom Crnogorskih serdara, pored brda Ljubović. Kružna staza duga je kilometar, a ultramaratonci će osmu godinu uzastopno trčati na 50 kilometara. 

Vremenski limit za takmičenje je ograničen na šest sati, pa će zvaničan rezultat važiti samo onim takmičarima koji 50 kilometara pređu za to vrijeme. Ultramaraton će biti i zvanično prvenstvo Crne Gore, a održava se u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice. 

U okviru ultramaratona predviđene su trke učenika od prvog do četvrtog razreda na 400 metara, pionirki na 600, pionira i juniorki na 800, juniora na hiljadu metara, seniorki na pet hiljada i seniora na deset hiljada metara. 

Saopšteno je da će trke na pet i deset kilometara biti i zvanično prvenstvo Crne Gore na cesti. Biće održan i bacački miting, u Tološkoj šumi, u bacanju kugle, u svim uzrastima - memorijal Vojo Vračar, u čast istaknutog crnogorskog atletičara. 

"Ostalo je još dovoljno vremena da realizujemo i sprovedemo sve obaveze i zadatke na realizaciji te značajne sportske manifestacije koja je ujedno i otvaranje atletske sezone u Glavnom gradu Crne Gore", kazao je direktor manifestacije Božidar Jaredić.

On je naglasio da je to još jedna od akcija čija je suština da se djeca i omladina otrgnu od poroka, sklone sa ulice i usmjere na bavljenje sportom.

Tehnički organizator manifestacije je atletski trkački klub Podgorički maraton, a pokrovitelji Sekreterijat za kulturu i sport Glavnog grada, Uprava za mlade i sport i Atletski savez. 

Promoter manifestacije je Mileta Božovic, prvi Crnogorac koji koji je istrčao ultramaron od 100 kilometara. Očekuju se nastupi takmičara iz Slovenije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Srbije i Crne Gore. Titulu najizdržljivijeg čovjeka Crne Gore brani Miloš Dragović, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila i Rada Miladinović.

Mina

foto:ascg

Portal Analitika