Politika

Opozicija bojkotuje i Federiku Mogerini

Crnogorska opozicija neće prekinuti bojkot Skupštine Crne Gore ni danas, kada gošća u parlamentu bude Federika Mogerini, predstavnica EU za vanjsku politiku i bezbjednosne poslove i potpredsjednica Evropske komisije.
Opozicija bojkotuje i Federiku Mogerini
Portal AnalitikaIzvor

To su Pobjedi potvrdili predstavnici opozicionih poslaničkih klubova.

– Poslanici Demokratskog fronta neće prekinuti bojkot ni kada u parlamentu bude go- šća Mogerini – kazao je za Pobjedu Milutin Đukanović (DF).

Ni predstavnici Demos, URA i SNP-a neće prekinuti bojkot zbog Mogerini. – Nećemo doći u Skupštinu – rekao je Pobjedi Nedjeljko Rudović, poslanik Građanskog pokreta URA.

Danijela Pavićević, potpredsjednica SNP-a, istakla je za Pobjedu da bi susret sa Mogerini „mogao biti značajan“, ali je poručila da poslanici njene partije neće prisustvovati sjednici na kojoj ona bude gošća.

– Susret sa Mogerini mogao bi biti značajan za početak rješavanja teške političke krize, naravno, ukoliko postoji volja da se sretnemo. Poslanici SNP-a danas neće biti u skupštinskoj sali – kazala je Pavićević.

Demokrate su, takođe, najavile da nastavljaju bojkot parlamenta.

 – Poslanici Demokratske Crne Gore neće prisustvovati pomenutoj sjednici Skupštine Crne Gore. Demokrate nastavljaju bojkot do ispunjenja svih, dobro poznatih, zahtjeva opozicije – rekao je za Pobjedu Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokratske Crne Gore.

Jedino iz SDP-a Pobjeda nije dobila konkretan odgovor da li će poslanici te partije doći na današnju sjednicu parlamenta. – Nećemo komentarisati – kratko je kazao Mirko Stanić, portparol SDP-a. Federika Mogerini, visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije, biće danas gošća u crnogorskom parlamentu. Posebna sjednica Skupštine, na kojoj će se poslanicima obratiti Mogerini, zakazana je za 18 sati i 30 minuta. Nakon sjednice parlamenta Mogerini će razgovarati i sa premijerom Markovićem.

Pobjeda 

Portal Analitika