Abiznis

Odgođena primjena Zakona o regularizaciji neformalnih objekata

Zakon o regularizaciji neformalnih objekata u Crnoj Gori neće se primjenjivati od 1. marta, kako je bilo predviđeno, već se odgađa do 31. jula, jer nije urađena evidencija nelegalnih objekata. Izmjene Zakona usvojene su danas glasovima 42 poslanika vladajuće koalicije.
Odgođena primjena Zakona o regularizaciji neformalnih objekata
Portal AnalitikaIzvor

Zakon o regularizaciji neformalnih objekata stupio je na snagu avgusta prošle godine, a predviđeno je bilo da se primjenjuje od 1. marta.

U cilju pripreme realizacije tog značajnog projekta neophodno je, kako se navodi u obrazloženju Vlade, sprovesti tender za izradu orto foto snimka koji predstavlja osnovu za uspostavljanje baze podataka neformalnlh objekata.

„Izrada evidencije predstavlja uslov za pravilnu primjenu Zakona, jer je predviđeno da se primjenjuje na one neformalne objekte koji se mogu identifikovati na orto foto snimku. Propisano je da će na osnovu baze podataka biti izvršena identifikacija objekata koji nijesu ušli u proces legalizacije i na njih će biti primijenjene zakonske mjere“, navodi se u zakonskom obrazloženju.

Portal Analitika