Turizam

Dvije ponude pristigle na tender Ministarstva

Ponude po međunarodnom javnom pozivu za izbor ponuđača za izradu i realizaciju Posebnog programa ulaganja, na osnovu kojeg lice može steći crnogorsko državljanstvo prijemom, otvorene su danas, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva za održivi razvoj i turizam.
Dvije ponude pristigle na tender Ministarstva
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici je konstatovano da su pristigle dvije ponude, od sledećih ponuđača: konzorcijuma Henley and partners Government Services, Shanghai Overseas Chinese Exit-Entry Services i Fragomen LLP i konzorcijuma Arton - Ipsa.

Komisija je konstatovala da su ponude dostavljene blagovremeno, u skladu sa rokovima naznačenim u Tenderskoj dokumentaciji. Komisija će u narednom periodu utvrditi formalnu ispravnost i izvršiti ocjenu ispravnih ponuda, u skladu sa pravilima tendera.

Da podsjetimo, tender za izbor ponuđača za izradu i realizaciju Posebnog programa ulaganja na osnovu kojeg lice može steći crnogorsko državljanstvo prijemom raspisan je 28. novembra 2016. godine, objavom u međunarodnom glasilu The Financial Times, dnevnom listu Pobjeda i na sajtu Vlade Crne Gore.

Program podrazumijeva ulaganja u privrednu djelatnost kojim će se doprinijeti ekonomskom razvoju Crne Gore, i/ili nekretnine i/ili uplatu sredstava na poseban račun državnog budžeta.

Obaveza izabranog ponuđača je da izradi koncept, model upravljanja i uslove realizacije programa, obavlja analizu i procjenu finansijskih i ekonomskih efekata, izradi i sprovede marketing i komunikacionu strategiju i sprovede druge aktivnosti definisane projektnim zadatkom, koji čini sastavni dio tenderske dokumentacije.

Realizacija posebnog programa ulaganja treba da doprinese ujednačenom regionalnom razvoju Crne Gore, sa naglaskom na Sjever. Ovaj projekat mogao bi poboljsati konkurentnost i priliv kapitala iz cijelog svijeta u Crnu Goru, i otvoriti mogućnost za nove investicije koje kreiraju nova radna mjesta, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika