Kultura

Marunovićev "Preludijum za snajper" premijerno na festivalu u Firenci

Film Danila Marunovića „Preludijum za snajper“ predstavljen je prvi put zvanično italijanskoj filmskoj publici u okviru Balkan Florence Express festivala, koji je sinoć završen u Firenci.
Marunovićev "Preludijum za snajper" premijerno na festivalu u Firenci
Portal AnalitikaIzvor

Uz Marunovićev, iste večeri je u bioskopu „La Compagnia“ prikazan i film „Smrt u Sarajevu“oskarovca Danisa Tanovića. Narednog dana uslijedio je program Kafa sa autorima, u okviru kojeg su Marunović i Tanović razgovarali s italijanskim novinarima o savremenim političim izazovima na Balkanu.

2702marunovic

Podsjećamo, „Preludijum za snajper“ prvi put je prikazan u septembru 2015. godine u programu ArTVision, koji je nova prateća cjelina Venecijanskog filmskog festivala. Premijeru je imao sredinom novembra iste godine u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Godinu kasnije predstavljen je i na čuvenom Arpa festivalu u Holivudu, a premijere u Hrvatskoj i Srbiji zakazane su za 9. odnosno 11. maj.

2702marunovic1

Podsjećamo, „Preludijum za snajper“ govori o fenomenu konzumerizma, kroz život i djelo našeg čuvenog slikara, Dimitrija Popovića.

Marunović potpisuje scenario i režiju, a u autorskom timu su još direktor fotografije Vladimir Vučinić, dizajner zvuka Slobodan Stanišić, grafički dizajner Nikola Radonjić, montažer Nemanja Bečanović i producent Lazar Mišurović ispred Info Biroa iz Podgorice.

Snimanje filma pomoglo je Ministarstvo kulture kroz IPA projekat ArTVision.

Portal Analitika