Politika

BS: Ponovo procesuirati slučaj u Štrpcima

Bošnjaćka stranka (BS) apelovala je na nadležne institucije da učine sve da slučaj Štrpci dobije potpuni sudski epilog kojim će počinioci biti adekvatno kažnjeni.
BS: Ponovo procesuirati slučaj u Štrpcima
Portal AnalitikaIzvor

Iz BS podsjećaju da se sjutra navršava 24 godine od otmice i ubistva 19 putnika bošnjačke nacionalnosti iz voza 671 koji se kretao na relaciji Beograd - Bar.

„BS podsjeća da okolnosti pod kojima se desio ovaj stravičan zločin nikada nijesu do kraja rasvijetljene. Počinioci i nalogodavci su uglavnom ostali van domašaja pravde, dok posmrtni ostaci većine žrtava još nijesu pronađeni“, kazali su iz BS u saopštenju dostavljenom agenciji Mina.

U toj partiji su, kako navode, zabrinuti zbog nedostatka pravičnog sudskog epiloga kada je u pitanju slučaj otmisce u Štrpcima.

„ Primjer ovakvog i sličnih zločina ne može zastariti, te ukazujemo na potrebu ponovnog procesuiranja. Podsjećanje na ratne zločine je i opomena da se država Crna Gora mora suočiti sa prošlošću, dok odnos institucija prema članovima unesrećenih porodica mora biti posvećeniji – sa više brige i pažnje“, kaže se u saopštenju BS.

Oni su pozdravili podizanje spomen obilježja u Bijelom Polju otetim i ubijenim u Štrpcima.

„Još jednom, upućujemo apel nadležnim institucijama, da učine sve da ovaj slučaj dobije potpuni sudski epilog kojim će biti na adekvatan način kažnjeni počinioci“, poručeno je iz BS.

 

Portal Analitika