Kultura

THE WALKING DEAD, S07E10: Hrana i oružje

Loše izrežirana scena upoznavanja Rika sa novim (ne)prijateljima ipak je donijela koliko-toliko uzbuđenja. U priču je uvedena predvodnica nove grupe Džejdis koja mu je dala krvav zadatak
THE WALKING DEAD, S07E10: Hrana i oružje
Portal AnalitikaIzvor

Mi pripadamo Spasiocima - ako nas ubijete, postajete njihovi dužnici. Ove Rikove riječi odzvanjale su na novom, nepoznatom terenu u desetoj epizodi serijala „The Walking Dead“. Iako su napokon pronašli vrlo spremnu borbenu grupu, Rik i ekipa moraju da riješe nesuglasice prije nego što dobiju njihovu pomoć.

Glupkast početak

Nažalost, epizoda „Novi prijatelji“ nije počela u ovom stilu, nego krajnje glupkasto. U trenutku kada se susreću Spasioci i Izikelova grupa, nailazimo na loše namještenu tuču koja je donijela odgovore samo Morganu. Pokazalo se da nije baš toliki pacifista kao što je to mislio. Sada Morgan ima dodatni problem - Spasioci su mu uzeli voljeni štap. To će ga sigurno natjerati da se bori.

S druge strane, krajnje iznerviranom Derilu ništa nije jasno. Kako je moguće da uvijek mora da bude taj koji tjera druge da se bore? Međutim, u novoj mini borbi nije baš potpuno sam. Jedan od Izikelovih vojnika je i te kako raspoložen da se osveti Spasiocima. Sve je moglo biti u redu da vojnik nije spomenuo Kerol kao moguću žrtvu plana. Derilu je to neprihvatljivo. Vrijeme je da je pronađe.

Epizoda je počela glupkasto, a ni nastavak nije bio bolji. Makar ne rediteljski. Poprilično loše izrežirana scena upoznavanja Rika sa novim (ne)prijateljima ipak je donijela koliko-toliko uzbuđenja. Iako se na početku zadovoljno smije, shvativši da pred sobom vidi nove saradnike, Rik mora da dokaže koliko vrijedi. U priču upada izvjesna Džejdis, vođa za sada neimenovane grupe. Daje mu krvav zadatak.

rik

Vrijeme za dil

Džejdis baca Rika u borbu sa metalnim monstrumom - zombijem kog su zgodno obukli u metalni oklop sa šiljcima. Nakon kratkotrajne borbe koju Rik očekivano dobija, vrijeme je da se sklopi dil. Džejdis traži oružje i hranu da bi se pridružila Riku u borbi protiv Spasilaca.

Dok je Rik sklapao nova, Kerol se vratila starim prijateljstvima. Nakon što se suočila sa Derilom nakon toliko vremena shvatila je da nije tako jaka. S druge strane, iako je imao šansu da joj kaže da nema više Glena i Abrahama, Deril je pustio da misli kako je sve okej. Ostavio je Kerol da pronađe taj mir o kojem tako dugo sanja, baš kao Morgan prije njega.

Sljedeće sedmice nesumnjivo idemo u bazu Spasilaca, željno očekujući Niganovu reakciju na Derilov bijeg. Pratićemo i Rika koji mora pronaći oružje, a samo Tara zna kako i gdje da ga nađe. Da bi to uradila, moraće da oda tajnu o pređašnjem susretu sa ženskom grupom preživjelih pored okeana. Od svega nas najviše zanima hoće li se četvrta grupa uključiti u rat. Nadajmo se da ćemo to otkriti u narednoj epizodi.

L. M.

FOTO: amc.com

Portal Analitika