Društvo

Stankoviću plata 3.000, Katnić prima 400 eura manje

Redovna neto mjesečna primanja u tužilačkoj organizaciji Crne Gore kreću se u rasponu od nešto preko 3.000 eura, koliko ima vrhovni državni tužilac, pa do 619 eura, koliko je najniža plata za tužioca u jednom od osnovnih državnih tužilaštava.
Stankoviću plata 3.000, Katnić prima 400 eura manje
Portal AnalitikaIzvor

Najviše plate, sudeći prema izvještajima dostupnim na sajtu tužilačke organizacije, imaju zaposleni u Vrhovnom državnom tužilaštvu, slijede kolege iz Specijalnog tužilaštva i Višeg, a onda sljedstveno obimu posla i težine predmeta, najniže plate su u osnovnim tužilaštvima, gdje plate variraju od malo preko 600 pa do 1.900 eura.

Zarade

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković ima redovnu platu od 3.032,71 euro. Prema podacima objavljenim na sajtu te tužilačke institucije, u decembru su njegova ukupna primanja iznosila 4.772 eura, jer je tada isplaćeno 1.740 eura kao naknada za novembar i decembar na ime članstva u Tužilačkom savjetu. To znači da, kada se uzme prosjek, prvi čovjek crnogorske tužilačke organizacije prima trideset centi manje od 3.903 eura.

Sljedeća po visini mjesečna zarada tužilaca iznosi 2.755 eura, koliko prima Veselin Vučković, državni tužilac u Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Od ukupno osam državnih tužilaca u toj tužilačkoj instanci, najniže primanje, prema obračunu za decembar prošle godine, imao je Dražen Burić koji je primio 2.526,97 eura. On, međutim, kao član Tužilačkog savjeta svakih dva mjeseca zaradi dodatnih 1.160 eura, tako da su njegova ukupna mjesečna primanja ipak bolja od kolega u VDT-u.

Po iznosu zarada slijede specijalni tužioci: glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić zarađuje 2.633,45 eura, dok je najniža plata u toj instanci 2.147 eura koliko primaju tužioci iz osnovnih ili viših tužilaštava angažovani na tromjesečnu ispomoć Specijalnom zbog povećanog obima posla.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: dan.co.me

Portal Analitika