Abiznis

Azmont Investments nastavlja planirane radove na projektu Portonovi

Povodom informacije koja je danas plasirana o tome da kompanija Azmont Investmets odustaje od izgradnje marine koja je planirana kao dio Portonovi rizorta, pomenuta firma upućuje reagovanje.
Azmont Investments nastavlja planirane radove na projektu Portonovi
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje prenosimo integralno.

Kompanija Azmont Investments je u Crnoj Gori prisutna od 2012. godine i od tada izvodi radove na Portonovi rizortu, dok se pripremni radovi velikog obima na izgradnji luke nautičkog turizma (Marine) izvode više od godinu dana.

Uporedo sa izvođenjem pripremnih radova, izrađuje se i projektna dokumentacija.

Do sada, kompanija Azmont Investments kao glavni investitor Potonovi rizorta koji je u nastanku, uradila je kompletan idejni projekat luke nautičkog turizma. Idejni projekat je revidiran i dobijen je pozitivan izvještaj o reviziji istog. Takođe, u najvećoj mjeri završena je izrada glavnog projekta.

Kao glavni investitor projekta, kompanija Azmont Investments je u ovom trenutku samo privremeno odustala od zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole i to isključivo iz formalnog razloga. Naime, u skladu sa pravilnikom o načinu izrade, razmjeri i  bližoj sadržini tehničke dokumentacije, grafička dokumentacija između ostalog treba da sadrži i elaborat parcelacije po planskom dokumentu, ovjeren od strane organa uprave nadležnog za poslove katastra. Dodatno, iz objektivnih razloga predmetni elaborat nije završen i ovjeren od strane nadležnog organa. U ovom trenutku u toku je izrada predmetnog elaborata.

Isti elaborat će nakon ovjere poslužiti kao osnov za zaključenje aneksa ugovora o korišćenju morskog dobra, što je već usaglašeno sa predstavnicima Morskog dobra.

Dakle, nakon izvršenja ove dvije jednostavne, formalne i nesporne aktivnosti, kompanija Azmont Investments će odmah obnoviti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole i istu pribaviti u zakonom propisanom roku. Još jednom želimo da naglasimo da se izgradnja Portonovi rizorta nastavlja shodno planovima, a to uključuje i najmoderniju Marinu koja će biti sastavni dio.

Portal Analitika