Ostalo

SK: Jansrudu spust u Kvitfjelu

Norvežanin Kjetil Jansrud pobjednik je sedmog spusta sezone, koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u Kvitfjelu.
SK: Jansrudu spust u Kvitfjelu
Portal AnalitikaIzvor

On je do pete pobjede ove sezone, 19. u Svjetskom kupu, došao u vremenu minut, 47 sekundi i 63 stotinke. Jansrud je slavio i u spustu u Valdizeru, a dobio je i tri superveleslaloma.

Sredinom februara osvojio je serbrnu medalju u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Sent Moricu.

Italijan Peter Fil bio je drugi sa zaostatkom od osam stotinki, dok je trećeplasirani Švajcarac Beat Fojz, zlatni u spustu sa Svjetskog prvenstva u Sent Morisu, imao 14 stotinki slabije vrijeme od pobjednika.

Na četvrtom mjestu završio je Manuel Ošborn-Paradi, peti je bio Švajcarac Karlo Janka, a peti Kanađanin Erik Gej. Pobjednik jučerašnjeg spusta, Slovenac Boštjan Kline, završio je kao sedmoplasirani.

Jansrud je vodeći u plasmanu spusta sa 407 bodova. Fil je drugi sa 374, a treći Dominik Paris sa 271 bodom. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu poziciju zauzima Marsel Hiršer sa 1275 bodova. 

Norvežanin Henrik Kristofersen i Francuz Aleksis Panturo dijele drugo mjesto sa po 843, dok je četvrti Jansrud sa 835 bodova. Skijaši će takmičenje u Svjetskom kupu nastaviti sjutrašnjim superveleslalomom u Kvitfjelu.

Portal Analitika