Fudbal

Prvo pojačanje Reala u 2017: Iz Brazila, za 1.000.000 eura

Kraljevski klub je dogovorio saradanju sa Avgustom Galvanom (17), jednim od najtalentovanijih fudbalera Brazila.
Prvo pojačanje Reala u 2017: Iz Brazila, za 1.000.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

U pitanju je kreativni vezista Sao Paula koji će sljedećeg mjeseca doputovati u Madrid na potpis ugovora. Ne prije 25. marta, jer tog datuma postaje punoljetan i može da se obaveže na dugoročnu vjernost klubu sa stadiona „Santjago Berbabeu“. Real će Brazilcima platiti odmah 1.000.000 eura, a dodatna 2.000.000 u zavinosti od toga hoće li Galvan ispuniti određene bonuse iz ugovora.

Zanimljivo je da Galvan nije igrao skoro godinu i po dana. Posljednji meč sa Sao Paulo upisao je 25. novembra 2015, u finalnu prvenstva države Paulista za igrače do 17  godina. Potom je ušao u sukob sa čelnicima kluba oko produžetka saradnje, Sao Paulo je mu je ponudio profesionalni ugovor, ali je on odbio jer mu se nisu svidjeli uslovi, odnosno smatrao je da je ponuda „potcjenjivačka“. Od toga trenutka samo je trenirao sa omladincima, ali zvanične utakmice nije igrao.

Skauti Real Madrida su ga, ipak, dobro zapamtili dok je u mlađim kategorijama bio najbolji na turnirima i na mečevima kadetske reprezentacije Brazila. Dovoljno da ga „ćape“ prije Barselone, Bajerna, Mančester Sitija i RB Lajpciza, takođe zainteresovanih u posljednje vrijeme.

Kad već nisu uspjeli da se dogovore sa napadačem Aleksanderom Isakom (izabrao Borusiju iz Dortmunda), Avgust Galvan se čini kao dovoljno dobro rješenje ze Real, ali će ga Madriđani najprije poslati u svoju Kastilju, da na terenima treće lige stiče iskustvo za veliku scenu.

Portal Analitika