Politika

Bečić pisao diplomatama : Katnić se miješa u izbore

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić uputio je diplomatskim predstavnicima stranih zemalja u Crnoj Gori pismo u kojem je naveo da se specijalni državni tužilac, svojim postupanjem uoči isteka roka za predaju izbornih lista u Nikšiću, direktno umiješao u izborni proces u toj opštini.
Bečić pisao diplomatama : Katnić se miješa u izbore
Portal AnalitikaIzvor

On je u pismu naveo da se Crna Gora nalazi u najdubljoj političkoj krizi u posljednjih 15 godina, koja se dalje usložnjava i produbljuje odlukom Specijalnog tužilaštva da preduzme radnje iz svoje nadležnosti dan pred istek roka za predaju izbornih lista u opštini Nikšić.


“S tim u vezi, parlamentarna opozicija je jednoglasno donijela odluku da bojkotuje pomenute izbore, ne predajući već pripremljene izborne liste. Ovim činom, parlamentarna opozicija poslala je poruku ukupnoj domaćoj i međunarodnoj javnosti da bi izbori u Nikšiću trebalo biti odloženi, kako ne bi došlo do ponovnog uspostavljanja jednopartijskog sistema u našoj zemlji”, kazao je Bečeić.

Prema njegovim riječima, ukoliko lokalni izbori u Nikšiću budu održani, sa posljedicama će se suočiti ne samo Nikšić, nego i Crna Gora.

On je istakao da je legitimna i može se priznati samo ona vlast koja je stekla povjerenje građana na demokratskim izborima. 
 

Bečić je pismo poslao diplomatskim predstavnicima Austrije, Bosne i Hercegovine, Kine, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Italije, Rusije, Srbije, Slovačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Slovenije, Makedonije, kao i Delegaciji EU i Misiji OEBS-a u Crnoj Gori.

Portal Analitika