Društvo

Prva pješadijska četa jedna od najobučenijih jedinica

Načelnik Generalštaba Ljubiša Jokića kazao je danas da je Prva pješadijska četa jedna od najobučenijih jedinica, ali i da svi u Vojsci Crne Gore moraju dobiti svoju šansu, uz adekvatno vrednovanje rada.
Prva pješadijska četa jedna od najobučenijih jedinica
Portal AnalitikaIzvor

„Želimo da vašu snagu tražite u drugarstvu i povećanju discipline. Na taj način jačamo ugled naše Vojske i naše države“, poručio je general-potpukovnik  Jokić koji je sa   

ministrom odbrane  Predragom Boškovićem obišao Prvu pješadijsku četu Pješadijskog bataljona u kasarni „13. jul“ u Nikšiću, kao i skladište ubojnih sredstava „Brezovik“.

 

Cilj posjete bio je upoznavanje sa nivoom osposobljenosti Prve pješadijske čete, koja je prva u Vojsci Crne Gore uspješno završila četvorogodišnji ciklus ocjenjivanja po konceptu operativnih sposobnosti (OCC) u skladu sa NATO standardima, ali i iznalaženje rješenja za adekvatno valorizovanje infrastrukturnih objekata u vlasništvu Vojske koji se nalaze u nikšićkoj opštini.  

Pripadnici Prve pješadijske prikazali su gostima dvije vježbe sposobnosti.

Ministar Bošković je istakao zadovoljstvo nivoom obučenosti vojnika i njihovih starješina, kao i postignutim nivoom interoperabilnosti. Naglasio je da su posvećenost i temeljan rad na reformi Vojske i njenih ukupnih kapaciteta imali ključnu ulogu da Crna Gora danas bude pred ulaskom u NATO.

Nakon razgovora sa predsjednikom Opštine Nikšić, Veselinom Grbovićem, ministar je izrazio  zadovoljstvo saradnjom Vojske Crne Gore i lokalne samouprave.   

Bošković je precizirao da se na području opštine Nikšić nalazi veliki broj objekata u vlasništu države Crne Gore, od kojih je dio perspektivnan, a veći dio nije.

„Zato smo tu, da  u saradnji sa predstavnicima Opštine pokušamo naći rješenje za njihovo valorizovanje, ili u saradnji sa privrednim subjektima, ili kroz rješavanje stambenih pitanja pripadnika Vojske i zaposlenih u Opštini, uz nalaženje zainteresovanih investitora“, kazao je ministar.

Grbović je izrazio nadu u jačanje već izuzetno dobre saradnje Vojske Crne Gore i Opštine Nikšić, na obostrano zadovoljstvo  i u zajedničkom interesu. 

 

Portal Analitika