Turizam

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu turizma u Herningu u Danskoj

Crna Gora se svojom turističkom ponudom predstavlja na najvažnijem skandinavskom turističkom sajmu „Ferie fur alle 2017“ koji se održava od 24. do 26. februara, u Herningu u Danskoj.
Turistička ponuda Crne Gore na sajmu turizma u Herningu u Danskoj
Portal AnalitikaIzvor

Sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, na sajmu su lokalne turističke organizacije Bara, Budve i Kotora, kao i predstavnici turističke privrede „Montenegro Stars Hotel Group“ i „Hunguest Hotel Sun Resort“. Očekuje se da će ovaj sajam, na kojem je 1.100 izlagača iz 113 zemalja svijeta, posjetiti preko 60.000 posjetilaca.

- Posjetiocima sajma predstavlja se ponuda za predstojeću sezonu, ponuda eko-sela, nacionalnih parkova, kao i specijalizovana ponuda za aktivan odmor. Među prisutnima vlada značajno interesovanje kada su u pitanju organizovana putovanja za Crnu Goru, cijene aranžmana, izbor smještajnih kapaciteta, kao i avio dostupnost – navodi se u saopštenju iz NTO.

Tokom sajma planirani su sastanci sa predstavnicima turoperatora, marketinških agencija i medija, u cilju daljeg unaprjeđenja promocije Crne Gore na ovom značajnom tržištu.
 

- Danski turoperatori „Apollo Rejser“ i „Star Tour“ su u svom programu za ovu godinu uvrstili ponudu Crne Gore, dok se ponuda privatnog smještaja našla u programu agencije „Novasol As“. Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines u saradnji sa turoperatorima sa ovog tržišta, od maja do oktobra planira realizaciju čarter linije iz Kopenhagena za Podgoricu. S obzirom na to da je karakteristično za skandinavske turiste da putuju tokom cijele godine, cilj je ostvariti bolju posjećenost sa ovog tržišta u periodu pred i postsezone – ističu iz Nacionalne turističke organizacije.

Nakon Herninga, turistička ponude naše zemlje biće predstavljena i na sajmu u Stokholmu.

Portal Analitika