Društvo

Pas, koji je u Tivtu rastrgao pudlicu i napao dijete, vraćen vlasniku

NVO “Prijatelji životinja Podgorica“ saopštila je danas da inspektor Tomislav Lazović štiti vlasnike pasa koji se pripremaju za nelegalne borbe. Lazović je prethodno saopštio da je pas koji je na na tivatskom šetalištu napao djevojčicu i usmrtio pudlicu vraćen vlasniku Hazredinu Elezoviću, po zakonu.
Pas, koji je u Tivtu rastrgao pudlicu i napao dijete, vraćen vlasniku
Portal AnalitikaIzvor

Javno pismo prenosimo u cjelosti.

Juče je crnogorsku javnost iznenadila vijest objavljena u medijima, da je pas koji je prije nepunih mjesec dana na tivatskom šetalištu masakrirao drugog psa i umalo ubio dijete u majčinom naručju vraćen vlasniku  Hazredinu Elezoviću. Da napomenemo da je gospodin Elezović tada nakon izjave date policiji pušten kući bez ikakve kazne.  Juče je dobio čak i nagradu, vraćen mu je pas nazad.

Veliki broj građana Tivta, ali i ljudi od struke javio nam se u prethodnom period, tvrdeći da je pas korišten u nelegalnim borbama pasa, ted a je na sebi imao povrede od istih. Prema riječima pojedinih stručnjaka, po građi psa se može lako aključiti da je on upravo tih dana pripreman za borbe. Vjerovatno je tako izgladnio pošao da se nahrani, pa je napao  drugog psa I dijete.

Ipak, kap koja je svakako prelila čašu jeste izjava republičkog veterinarskog inspektora za Tivat, H.Novi I Budvu, Tomislava Lazovića. Naime, Lazović u svojoj izjavi govori da je pas boravio 10 dana u azilu i da je ustanovljeno da nije agresivan, pa je zbog toga vraćen vlasniku. Molimo gospodina Lazovića da nam objasni kako je zaključio da pas koji je napravio masakr I koji je umalo ubio dijete nije agresivan. Kojim su to metodama provjeravali i ko su ti kvazi stručnjaci? Kako je mogao on, sa tako visoke državne funkcije da izjavi te nebulozne riječi, a da se pri tom ni jednom nije zapitao šta će na sve to reći majka one bebe koja je umalo stradala? Obzirom da se Lazović poziva na Zakon, molimo gad a se izjasni po kojoj to zakonskoj tački  pas koji je vidno ispoljio svoju prejaku agresivnost može biti vraćen vlasniku?

Ako uzmemo u obzir to da gospodin Lazović staje u zaštitu osobi koja  ima psa za borbe i za koju postoji sumnja da se bavi kriminalnim radnjama, onda nam je jasnio u čijoj je službi gospodin Laović. Sudeći po ovome što je izjavio, u službi države i njenih građana koji ga plaćaju, nije sigurno.
NVO “Prijatelji životinja Podgorica”. Gospodine Lazoviću, naš prijateljski savjet je da se malo obrazujete I da za početak uzmete da pročitate Zakon o dobrobiti životinja, na koji se pozivate, jer  funkcija koju obavljate zahtijeva poznavanje istoga. A mi ćemo se gospodine Lazoviću truditi da ubuduće razbijamo organizacije koje Vi štitite I da to radimo po Zakonu, istom onome na koga se pozivate, a da prije toga nise ni ueli dag a pročitate.

 

unnamed-1

 

Portal Analitika