Svijet

Boing opet prkosi Trampu

Američka kompanija Boing je odlučila da u Britaniji otvori svoju prvu evropsku fabriku, saopštio je američki proizvođač aviona, prenose agencije.
Boing opet prkosi Trampu
Portal AnalitikaIzvor

Pogon, čija će izgradnja koštati 20 miliona funti (23 miliona eura), zapošljavaće 30 ljudi i biće smješten u gradu Šefild, na sjeveru Engleske, prenosi agencija Frans pres.

Angažovanje radnika će, kako je saopšteno, početi od naredne godine, a iz fabrike će se isporučivati djelovi za krila uskostrupnog putničkog aviona "737" i širokotrupnog "777". 

"Naša odluka da pokrenemo proizvodnju komponenti visoke vrijednosti u Ujedinjenom Kraljevstvu je zaokret u našem angažmanu i novi primjer Boingove posvećenosti rastu u Britaniji, čime podržavamo dugoročni prosperitet zemlje", navodi se u saopštenju predsjednika kompanije Boing Evropa, Majkla Artura. 

Najnovije saopštenje dolazi nakon što je američki predsjednik Donald Tramp nedavno upozorio američke kompanije da ne sele proizvodnju u inostranstvo, pošto bi se pri uvozu u SAD mogle suočiti za visokim porezima, podsjeća AFP.

 

Portal Analitika