Politika

MUP: Uvid u birački spisak u Herceg Novom radnim danima od 10 do 16 sati

Povodom Odluke Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića o raspisivanju lokalnih izbora u Herceg Novom za 7.maj 2017. godine, shodno ovlašćenjima iz člana 16 Zakona o biračkom spisku, Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava da je broj birača u biračkom spisku u opštini Herceg Novi po kome su održani prethodni izbori 16.10.2016. bio 25 015.
MUP: Uvid u birački spisak u Herceg Novom radnim danima od 10 do 16 sati
Portal AnalitikaIzvor

- Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Herceg Novi na dan 24.02.2017. godine je 24 995. Uvid u birački spisak, birač može ostvariti svakim radnim danom od ponedeljka do petka, u terminu od 10 do 16 časova; Uvid u birački spisak se vrši lično, na šalterima Područne jedinice Herceg Novi, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš); Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak. Birač može izvršiti uvid u birački spisak i direktno, preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa- ističe se u saopštenju MUP-a.

S obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine (jedinice lokalne samouprave).

-Numerički tabelarni prikaz podataka o promjenama nastalim u zaključenom biračkom spisku u opštini Herceg Novi u odnosu na birački spisak po kome su održani prethodni izbori u opštini Nikšić može se preuzeti  i na sajtu MUP-a- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika