Sci/Tech

U nedjelju ''Gaming Day'' - DOTA 2 kup Crne Gore i još mnogo toga

Dota 2 je jedna od najpopularnijih F2P video igara u svijetu, a E-Sports Savez Crne Gore već par godina organizuje lige na državnom nivou. Za nedjelju, 26. februara, ESSCG priprema ''Gaming Day'' koji će se održati u Inovacionom preduzetničkom centru ''Tehnopolis'' u Nikšiu.
U nedjelju ''Gaming Day'' - DOTA 2 kup Crne Gore i još mnogo toga
Portal AnalitikaIzvor

Tehnopolis će naime 26. februara biti domaćin kupa Crne Gore a takmičenje će okupiti četiri najbolje crnogorske ekipe u pomenutoj igri, a to su: Gejming Haus, Kaco Marino, Selected i Genuine Dota.

''Gaming Day'' će pored prenosa mečeva na crnogorskom i engleskom jeziku u prostorijama IPC-a ''Tehnopolis'' uvrstiti i ostala dešavanja koja su zamišljena u vidu IT sajma. Posjetioci će moći da isprobaju Virtual Reality uređaje, konzole Playstation 4 i Xbox one kao i da se informišu o mnogim drugim stvarima vezanim za IT industriju.

gaming-day

Ka poboljšanju i daljoj popularizaciji gejming scene, E-Sports Savez Crne Gore je planirao razgovor i sastanak sa crnogorskim igračima i vlasnicima igraonica kao i potpisivanje ugovora između ESSC i Tehnopolisa o saradnji i zajedničkom razvoju E-Sporta. Za sami kraj dana, predviđeno je uručenje nagrada, kao i konferencija za novinare.

Dota 2 je besplatna MOBA igra koju možete potpuno besplatno preuzeti i igrati putem Steam-a.

 </p>

Portal Analitika