Crna hronika

Starac izgorio u požaru

Bjelopoljac Mijat Bulatović (63) izgorio je juče u požaru koji je zahvatio njegovu kuću u selu Pape.
Starac izgorio u požaru
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopštio komandir Službe zaštite i spasavanja Milonja Rakonjac, vatrogasci su stigli na lice mjesta na poziv Bulatovićevog komšije iz udaljene kuće sa drugog brda u selu Duška Zekovića. On je primijetio da se iz Bulatovićeve kuće diže gust dim, nakon čega je alarmirao vatrogasce, policajce i Bulatovićeve rođake.

- Kad je vatrogasna ekipa stigla na lice mjesta, požar je već bio u razbuktaloj fazi i gorio je srednji dio jednospratne kuće. Izgorela je soba koja je služila kao dnevni boravak, koja se nalazila u sredini kuće - kazao je Rakonjac.

Kada su vatrogasci ušli u kuću na podu su našli Bulatovićevo ugljenisano tijelo.

- Bio je to stravičan prizor jer je njegovo tijelo bilo skroz ugljenisano. Preko njega su bli ostaci sagorjelih drvenih greda i komada maltera od plafona - ispričao je jedan od njih.

U akciji je učestvovalo sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila, a požar je lokalizovan sat nakon ponoći. BUlatovićevo tijelo je upućeno na obdukciju u Klinički centar u Podgorici. Uzrok požara još uvijek nije poznat Policija pretpostavlja da je do požara došlo zbog drva koja je Bulatović stavio u rernu od šporeta da se prosuše. (dan)

Portal Analitika