Fudbal

Murinjo ljut zbog otkaza Ranijeru, poznat nasljednik Italijana

Engleska još bruji o otkazu Klaudiju Ranijeriju! Smjena trenera koji je Lester prošle sezone doveo do senzacionalne i prve titule šampiona Engleske u klupskoj istoriji je vijest koja je uzdrmala Ostrvo.
Murinjo ljut zbog otkaza Ranijeru, poznat nasljednik Italijana
Portal AnalitikaIzvor

Iako Ranijerijev Lester posrće u prvoj szeoni poslije osvajanja titule i bori se za opstanak, niko nije očekivao da će ga klub otjerati na ovakav način. Pogotovo poslije poraza u Sevilji kojim je Lester zadržao šanse za četvrtfinale Lige šampiona. Kao grom iz vedra neba je odjeknula vijest da je Lester smijenio Ranijerija.

Naravno, rezultati su problem zbog kojih je Ranijeri platio ceh. Ali ostrvski mediji dolaze do još ključnih informacija u ovoj priči. Jedan od razloga za otkaz je što su se protiv Ranijerija pobunili lideri u svlačionici. Neki koji su ljuti što prošlog ljeta nijesu dobili priliku da pređu u veći klub za bogatije ugovore. Imena se ne navode, ali je lako pretpostaviti o kome se radi. Puklo je poslije nedavnog poraza od Mančester Junajteda. Jedan od glavnih igrača je ušao u svlačionicu i rekao:

„To je to. Ne znamo đe bijemo. Potpuno smo sj...ni“.

Ostrvska javnost je zgranuta načinom na koji se Lester rastao sa Italijanom i uslijedio je rafal kritika na račun manira engleskog kluba. Ranijeri dobija podršku sa svih strana. Od navijača, preko medija do stručnjaka. Čak se oglasio i Žoze Murinjo koji je u prošlosti često odapinjao otrovne strelice na račun Ranijerija, ali su prošle godine izgladili odnose.

„Šampion Engleske i FIFA trener godine - smijenjen. To je taj novi fudbal... Klaudio, nastavi da se smijeješ prijatelju. Niko ne može da izbriše istoriju koju si ispisao“, poručio je Murinjona društvenim mrežama.  

I dok se Ostrvo gadi na potez Lestera i takav odnos prema Ranijeriju, klub užurbano radi na dovođenju njegove zamjene. Nekoliko imena je u opticaju, ali prvi kandidat je - Italijan!

Ranijerija će najvjerovatnije zamijeniti zemljak Roberto Manćini koji je slobodan, radio je u Engleskoj, a u Lesteru je završio igračku karijeru. Pominju se još Frank De Bur, Ranijerijev prethodnik Najdžel Pirson, zatim Geri Rovet i Alan Pardju. Ali samo u slučaju da Manćini odbije... 

Mozzartsport.com

Portal Analitika