Društvo

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Danas se očekuje umjereno do potpuno oblačno, tokom dana povremeno i mjestimčno slaba kiša, češće, u južnim i centralnim predjelima, saopštava se iz hidrometeorološkog zavoda Crne Gore. Tokom noći u cijeloj zemlji kišovito, a u južnim i centralnim predjelima su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar umjeren do jak, tokom noći na primorju i u sjevernim predjelima na udare i veoma jak, južni i istočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 6 do 17 stepeni.
Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Portal AnalitikaIzvor

U subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na sjeveru, u ranim jutarnjim satima, u višim planinskim predjelima kiša će preći u susnježicu i snijeg, a tokom prijepodneva usled naglog pada temperature vazduha snijeg će zamijeniti kišu i u nižim predjelima.

Mjestimično se očekuju obilnije padavine. Krajem dana postepen prestanak padavina. Vjetar južnih smjerova, umjeren i jak, tokom prijepodneva u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni, u popodnevnim satima i tokom noći, na jugu, na udare ponegdje i olujne jačine. Jutarnja temperatura vazduha 0 do 14 stepeni, u većini mjesta će ujedno biti i najviša dnevna.

Ukoliko želite da vikend iskoristite za izlet van grada, nedjelja je pravi dan za to. Očekuje se pretežno sunčano vrijeme, od 7 do 17 stepeni.

 

 

 

 

 

Portal Analitika