Politika

Krapović i Vujović bili sa Markovićem dok je ukidan imunitet poslanicima DF-a

Predsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević optužio je juče gradonačelnika Budve iz redova Demokrata, Dragana Krapovića, da se sastao sa premijerom Duškom Markovićem u momentu dok je ukidan poslanički imunitet poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.
Krapović i Vujović bili sa Markovićem dok je ukidan imunitet poslanicima DF-a
Portal AnalitikaIzvor

Prema Medojevićevim tvrdnjama sporni sastanak desio se 15. februara a sastanku premijera Markovića i Krapovića prisustvovao je i predsjednik budvanskog ogranka Nove srpske demokratije Đorđe Vujović. I Krapović i Vujović potvrdili su u odvojenim izjavama za Pobjedu da su se sastali sa Markovićem 15. februara ali tek nakon 15 sati.

Dok su poslanici DPS-a skidali imunitet i glasali za hapšenje Andrije Mandića i Milana Kneževića, delegacija opozicione vlasti Budve u kojoj je, pored gradonačelnika Krapovića bio i predsjednik SO Budva iz Nove Dorđe Vujović, sastala se i razgovarala sa Duškom Markovićem. “Sa ovakvim odnosom prema DPS-u opoziciona vlast u Budvi neće daleko dogurati. Dok mu lidera hapse, on na kafu sa Markovićem”, napisao je Medojević na svom Fejsbuk profilu. Predsjednik budvanskog parlamenta Đordje Vujović potvrdio je Pobjedi da je, sa prvim čovjekom Budve Draganom Krapovićem, bio na sastanku kod premijera Duška Markovića istoga dana kada je ukinut imunitet Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, ali u 15 sati, nakon protesta ispred Skupštine.

“Potpuna neistina je da je sastanak u Vladi bio u vrijeme ukidanja imuniteta Mandiću i Kneževiću. Bio sam, kao još i 50 Budvana, na protestu ispred Skupštine kada je oduziman imunitet poslanicima DF-a, a kao član Komisije za praćenje tretmana otpadnih voda, učestvovao sam na sastanku u Vladi nakon završenog protesta.  Sastanak je zakazan protokolarno, a ne tajno, i jedina tema bila je tretman otpadnih voda. Nikakve mistifikacije nema, već smo se sastali da riješimo problem u kojem se našla opština Budva i riješili smo ga”,  kazao je Vujović za Pobjedu. On je rekao i da, u opštinskoj vlasti Budve, „nijedan kadar nije, niti smije da bude, iz

DPS-a“. Pojašnjenje Vujovića, ali i pratilaca na društvenim mrežama, da je ,,sastanak bio u interesu građana Budve“ nije zadovoljio Medojevića.

“Ne treba vama UDBA, kako ste krenuli. Hapse vam lidera. A DUP će da vam sprovodi onaj koji ga je u ime Brana Mićunovića odobrio kod Brana Gvozdenovića. PzP neće pokrivati ničije privatne šeme i lopovluke. Ja ću lično da pratim šta nova vlast radi. Samo vas posmatram Budvani. Lokacije, kiosci, šankovi, plaže, dozvole. A posmatraju vas i opozicioni birači”, napisao je Medojević. 

Pobjeda

Portal Analitika