Zanimljivosti

Teorija zavjere: “Deep state” protiv Trampa

Iako ove informacije zvuče kao da dolaze iz X-Files serije ili filmova o Džejson Bornu, sve više svjetskih medija piše o ovome.
Teorija zavjere: “Deep state” protiv Trampa
Portal AnalitikaIzvor

Naime, čini se kako je predsjednik SAD Donald Tramp naišao na najmoćnijeg neprijatelja do sada. 

"Deep state" ili u prevodu "duboka država", naziv je za grupu ljudi, koji se nalaze na čelu obavještajnih agencija, a koji su često najmoćniji ljudi u državi.

Trampov savjetnik za nacionalnu sigurnost Majkl Flin morao je dati ostavku na svoju poziciju nakon što su u javnost "procurili" podaci o njegovoj tajnoj komunikaciji sa ruskim zvaničnicima.

Ne zna se ko je ove informacije pustio u javnost, ali pretpostavlja se da je to bio neko iz CIA ili NSA.

Nije nikakva tajna da je Tramp u ratu sa obavještajnim agencijama, koje optužuje da su odgovorne za "curenje informacija".

To ne bi bio prvi put da se obavještajne agencije miješaju u vlade svoje država. “Deep state” je bio prisutan (i još je) u Pakistanu, Turskoj i Egiptu, navodi Njujork Tajms.

Curenje povjerljivih informacija, koje mogu imati samo obavještajne agencije, itekako mogu nauditi Trampu, čega je i on svjestan, pa je krenuo u protivofanzivu.

Tramp je ponovo iskoristio Tviter kako bi se obračunao sa protivnicima, pa je optužio obavještajne agencije SAD da povjerljive informacije dijele kao "slatkiše".

Pojedini američki mediji tvrde da iza "obavještajnog udara" na Trampa stoji republikanski senator Džon Mekejn, osoba duboko involvirana u rad CIA i NSA.

S obzirom na činjenicu da američke obavještajne agencije raspolažu širokom lepezom informacija o svemu i svačemu, Tramp bi se svakako trebao zabrinuti, jer ako je iko iskusan i uspješan u rušenju vlada i poretka, onda su to upravo obavještajne agencije.

 

Avaz.ba

Portal Analitika