Politika

DF: U Beogradu se sastali Mandić i Vučić

Prema saopštenju Demokratskog fronta, danas su se u Beogradu sastali predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF Andrija Mandić i predsjednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić.
DF: U Beogradu se sastali Mandić i Vučić
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima saopštenja “u dužem i prijateljskom razgovoru razmatrane su aktuelne društveno-političke teme i analiziran dosadašnji tok realizacije ranijih dogovora, kao i dešavanja koja su obilježila politički život u regionu poslednjih mjeseci”. 

Dalje, ističe se kako je na ovom sastanku “postignut završni dogovor o osnivanju Srpske kuće u Podgorici za koju će sredstva iz budžeta Vlade Srbije, na predlog premijera Vučića, biti odobrena već na nekoj od prvih sjednica. U Srpskoj kući će, na osnovu dogovora Mandića i Vučića, biti smještene najvažnije kulturno-prosvetne  institucije srpskog naroda u CG. Takođe, dogovorena je i kontinuirana pomoć i za druge institucije srpskog naroda, koje neće biti smještene u ovom prostoru”.

Prema daljem tekstu “na interesovanje Andrije Mandića o kampanji tužilaštva i medijsko-bezbjednosnih punktova u Crnoj Gori o navodnoj umiješanosti Bezbjednosno -informativne agencije Srbije u događajima vezanim za ,,državni udar'', a kojom se te radnje pokušavaju  povezati sa srpskim političarima iz CG i njihovim saradnicima, premijer Vučić je istakao da BIA ne raspolaže nikakvim dokazima ili informacijama o tome da je bilo koji državljanin Crne Gore učestvovao u bilo kakvim kriminalnim radnjama vezanim za prošlogodišnja dešavanja u vezi izbora 16. oktobra. On je kazao da pominjanje BIA-e u ovom kontekstu nije dobronamjerno prema Srbiji, koja se takvim izmišljotinama pokušava konfrontirati sa svojim sunarodnicima iz Crne Gore, a pretpostavlja da se radi samo o neprovjerenim informacijama”, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta.

Portal Analitika