Protokol

Darmanović –Tudik: Nastavak saradnje Crne Gore i Francuske u svim oblastima

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović primio je danas ambasadorku Republike Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik.
Darmanović –Tudik: Nastavak saradnje Crne Gore i Francuske u svim oblastima
Portal AnalitikaIzvor

Darmanović je izrazio zadovoljstvo susretom, kao i tradicionalno prijateljskim odnosima između dvije države, koji su posljednjih godina dodatno unaprijeđeni. Zahvalio je na podršci koju Francuska pruža evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore i regiona, koje kako je ocijenio predstavljaju garant stabilnosti na Balkanu.

Ambasadorka Tudik je zahvalila na prijemu i izrazila očekivanje za nastavkom saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, ističiću neophodnost produbljivanja saradnje u oblasti ekonomije. Upoznala je sagovornika sa aktivnostima koje Ambasada Francuske sprovodi i prenijela snažnu zainteresovanost za veću zastupljenost francuskog jezika u Crnoj Gori.

Razmijenjena su mišljenja o političkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu, s posebnim akcentom na bezbjednosne prilike.

Darmanović- Tatažinjska: Odlični odnosi Crne Gore i Poljske

Darmanović jer danas primio i ambasadorku Republike Poljske u Crnoj Gori Irenu Tatažinjsku.

2302darmanovic2

Ambasadorka Tatažinjska izrazila zadovoljstvo odličnim odnosima dvije države, što između ostalog potvrđuju značajni projekti koje renomirani poljski investitori realizuju u Crnoj Gori. Ponovila je punu podršku Republike Poljske našim evropskim i evroatlantskim integracijama i spremnost za nastavkom pružanja političke i ekspertske pomoći.

Ministar Darmanović je istakao da Crna Gora veoma cijeni značajan doprinos koji je Republika Poljska imala na našem integracionom putu i zahvalio na spremnosti da spoljnopolitički prioriteti Crne Gore budu i dalje visoko na agendi Poljske. Ocijenio je da su brojni uspješni projekti na polju ekonomije potvrda izuzetne saradnje dvije države.

Razgovarano je i o aktuelnim političkim prilikama i bezbjednosnim izazovima u Regionu.

Portal Analitika