Crna hronika

Uhapšen Baranin zbog izbjegavanja izdržavanja zatvorske kazne

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su danas pronašli i lišili slobode Ž.B. (36) iz Bara, koji se potraživao nacionalnom potragom zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Baru, zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Uhapšen Baranin zbog izbjegavanja izdržavanja zatvorske kazne
Portal AnalitikaIzvor

Policijski službenici CB Bar su, naime, 03. jula 2014. godine u u večernjim časovima, u naselju Popovići kontrolisali Ž.B. (36) iz Bara, koji je bio u društvu više lica. On je tokom kontrole od sebe odbacio automatsku pušku koju su potom policijski službenici izuzeli.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, koji se nakon policijskih aktivnosti i vještačenja u Forenzičkom centru izjasnio da se u radnjama Ž.B. stiču bitni elementi krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv Ž.B. je potom podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Nadležni sud ga je zatim osudio na navedenu kaznu zatvora.

S obzirom da se lice nije javilo na izdržavanje kazne zatvora, za njim je raspisana nacionalna potraga, a službenici CB Bar su ga pronašli na osnovu operativnih informacija do kojih su došli.

Ž.B. je nakon lišenja slobode sproveden u ZIKS radi izdržavanja dosuđene kazne zatvora.

 

 

Portal Analitika