Društvo

Inspekcija će konačno provjeriti da li na sjeveru rade nelegalne vjerske škole

Uprava za inspekcijski nadzor najavila je da će provjeriti da li na sjeveru Crne Gore rade dvije nelegalne vjerske škole.
Inspekcija će konačno provjeriti da li na sjeveru rade nelegalne vjerske škole
Portal AnalitikaIzvor

"U  cilju zaštite javnog interesa izvršiće se  inspekcijski nadzor u vezi sa navodimareisa Islamske zajednice, koji se odnosi na rad dvije nelegalne islamske vjerske škole, nakon čega će Uprava za inspekcijske poslove blagovremeno obavijestiti javnost o ishodu istog", navodi se u odgovorima Inspekcije za portal Analitika na pitanje da li raspolažu  informacijama   da   na   teritoriji   Rožaja   i Petnjice rade dvije nelegalne islamske vjerske škole.

Reis islamske zajednice Rifat Fejzić je nedavno izjavio da na teritoriji Rožaja i Petnjice rade dvije nelegalne islamske vjerske eškole u kojima se djeca uče po vjerskim programima za koje odobrenje nijesu izdaleinstitucije  obrazovnog sistema  i  koje  su  bez kontrole  Mešihata Islamske zajednice.

Iz Ministarstva prosvjete proglasili su se u medjuvremenu nenadležnim za ovaj slučaj, ističući da je u njihovim ingerencijama jedino Medresa u Tuzima koja radi zakonito, dok za slučajeve ilegalnih vjerskih obrazovnih ustanova oni nijesu odgovorni. 

Iz MUP-a Pobjedi nijesu odgovorili da li je kao nevladina organizacija u Crnoj Gori registrovano Sandžačko muftijstvo, pod čijim patronatom se gradi islamski centar u Rožajama.

Portal Analitika