Košarka

Zuros: Nijesmo bili spremni za težak meč

Budućnost Voli sinoć je porazom od Olimpije značajno smanjila šanse da regularni dio sezone ABA lige završi na drugoj ili trećoj poziciji. Četvrta pozicija i duel sa Crvenom zvezdom u polufinalu su realnost, nakon završnice meča u Ljubljani, u kojoj je ,,plava“ četa zakazala.
Zuros: Nijesmo bili spremni za težak meč
Portal AnalitikaIzvor

Ilijas Zuros, trener Budućnost Volija, bio je kritičan kada je igra njegovog tima u porazu od Olimpije u pitanju.

- Olimpija je apsolutno zaslužila da slavi. Igrali su dobro i agresivno, za razliku od nas. Što se naše igre tiče, nijesmo imali koncentraciju i izgubili smo preveliki broj lopti. Naročito u uvodnom dijelu utakmice. Jednostavno, nijesmo bili spremni za težak meč, a razloge ćemo analizirati – rekao je Zuros.

Luka Basin, pomoćni trener Olimpije, na konferenciji za medije nakon meča istakao je da je ovaj trijumf za njegov tim poput podviga.

- Savladali smo jedan od najboljih timova u ligi. To smo uspjeli zato što smo bili žestoki i agresivni od početka do kraja. Protivnik je uspio da nas stigne u završnici, ali smo mi bili za nijansu svježiji i koncentrisaniji u posljednja tri minuta. Ekipa zaslužuje čestitke, jer je izuzetno umorna, a borila se lavovski – rekao je Basin

Portal Analitika