Abiznis

Za bolji turizam CG i SRB: Sjutra potpisuju Memorandum o saradnji

Crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić potpisaće sjutra Memorandum o saradnji u oblasti turizma, koji stvara preduslove za ostvarenje sinergije raznolikosti turističkih proizvoda dvije zemlje.
Za bolji turizam CG i SRB: Sjutra potpisuju Memorandum o saradnji
Portal AnalitikaIzvor

Iz Nacionalne turističke organizacije saopšteno je da Memorandum stvara preduslove za iniciranje programskih aktivnosti i projekata čija će realizacija omogućiti povezivanje ne samo institucija koje se bave turizmom, već i onih čija je djelatnost na indirektan način povezana s turizmom, čime se stvara šira baza za intenzivniji društveno-ekonomski razvoj.

Memorandum će biti potpisan na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na kome je Crna Gora ove godine zemlja partner, čime se nastavlja uspješna regionalna saradnja dvije države u oblasti turizma.

Na sajmu, koji počinje sjutra i traje do nedjelje, biće predstavljene najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, turistički centri, hoteli, planine, banje, jezera, gradovi, regije, vazduhoplovne kompanije i međunarodni turoperatori sa svih kontinenata.

“Tokom sajma, Radulović i direktor NTO, Željka Radak Kukavičić, održaće sastanke sa ministrima i privrednicima iz Srbije, na kojima će biti razmotreni modeli buduće saradnje”, navodi se u saopštenju.

Takođe, u petak će se održati drugi Turistički forum, u organizaciji udruženja za turizam privrednih komora Srbije i Crne Gore na temu Unaprijeđenje regionalne saradnje u oblasti turizma, na kojem će govoriti Radak Kukavčić i direktor Nacionalne turisitčke organizacije Srbije, Marija Labović.

“Posljednjeg dana sajma, predviđeno je izvlačenje dobitnika nagradne igre Osvoji zeleno ljetovanje u Crnoj Gori, u kojoj pravo učešća imaju svi koji doniraju makar jedan EUR za održive projekte u Crnoj Gori, u okviru projekta razvoja niskokarbonskog turizma koji se sprovodi u saradnji Ministarstva održivog razvoja i turizma i kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika