Politika

Dankan: Velika Britanija odlučna da igra aktivnu ulogu i pruža podršku Zapadnom Balkanu (VIDEO)

Tokom posjete Podgorici, ministar za Evropu i Amerike ser Alan Dankan se susreo sa predsjednikom vlade Duškom Markovićem, ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem i ministrom evropskih poslova Aleksandrom Andrijom Pejovićem i tom prilikom još jednom podvukao posvećenost Velike Britanije čitavom regionu, i Crnoj Gori posebno. Ser Dankan se takođe susreo sa istaknutim nevladinim organizacijama u Crnoj Gori i razgovarao o važnim reformama vezanim za borbu protiv korupcije, vladavinu prava i reformu medija.
Dankan: Velika Britanija odlučna da igra aktivnu ulogu i pruža podršku Zapadnom Balkanu (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Nakon posjete Podgorici, ministar Dankan će posjetiti Skoplje. Ovom prilikom, ministar za Evropu, ser Alan Dankan je rekao:

“Velika Britanija vidi Zapadni Balkan kao ključni region, gdje smo odlučni da imamo aktivnu ulogu i pružamo podršku. Izuzetno mi je drago što će moja posjeta, na ovim temeljima, doprinijeti razvijanju dalje saradnje u oblasti bezbijednosti, prosperiteta i reformi. Mi već dugo podržavamo i Makedoniju i Crnu Goru na njihovom putu ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO, što će zahtijevati ključni napredak u oblasti reformi u obije zemlje. Naravno, neki izazovi su još prisutni i drago mi je što imam ovu priliku da razgovaram sa političarima i nevladinim organizacijama, kako bih bolje razumio na koje načine Velika Britanija može da podrži obije ove zemlje u njihovim naporima da budu stabilna, bezbjedna i napredna društva, zasnovana na demokratskim vrijednostima.”

Portal Analitika